Členovia americkej rockovej skupiny Linkin Park pripravujú verejné spomienkové podujatie venované ich zosnulému frontmanovi Chesterovi Benningtonovi. Oznámili to prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

“Chceli by sme sa poďakovať všetkým fanúšikom na celom svete za nesmierny prílev lásky, ktorý nás posilnil v tomto zložitom období. Všetci piati vám veľmi ďakujeme za podporu v čase, keď sa zotavujeme a pracujeme na budúcnosti Linkin Park. Na Chesterovu pamiatku pripravujeme špeciálne verejné podujatie v Los Angeles," napísal v mene kapely basgitarista Dave Phoenix Farrell s tým, že čoskoro zverejnia detaily.

Chester Bennington zomrel 20. júla vo veku 41 rokov vo svojom dome v Kalifornii, kde spáchal samovraždu obesením. Kapela Linkin Park vznikla v roku 1996 v Kalifornii. V súčasnosti v nej pôsobia Mike Shinoda, Rob Bourdon, Brad Delson, Dave Farrell a Joe Hahn. Skupina vydala albumy Hybrid Theory (2000), Meteora (2003), Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010), Living Things (2012), The Hunting Party (2014) a One More Light (2017).

Medzi najväčšie hity držiteľov dvoch cien Grammy patria skladby Crawling, In The End, Somewhere I Belong, Numb či What I've Done.

Prečítajte si: VIDEO: Prepojené osudy s tragickým koncom: Chester Bennington a Chris Cornell

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/novarock