Karel Gott má na konte novú hudobnú spoluprácu. Tentoraz naspieval duet s talentovanou českou speváčkou Dashou. Spoločná pieseň s názvom Sám Bůh ví jen sa nachádza na jeho novom albume Ta pravá. "Rozhodne sa oplatí počkať si na to najlepšie," komentuje spoluprácu Dasha.

Pôvodná verzia skladby Sám Bůh ví jen pochádza z animovanej disneyovky An American Tail, ktorú so svetoznámym, dnes už zosnulým autorom filmovej hudby Jamesom Hornerom napísalo legendárne autorské duo, manželia Barry Mann a Cynthia Weil. Pesničku v roku 1986 naspievala Linda Ronstadt s Jamesom Ingramom. Po uvedení filmu bola skladba Somewhere Out There na druhom mieste v americkom singlovom rebríčku a v Británii na ôsmom. Autorom českého textu je Jaroslav Machek a nahrávka vznikla na jar tohto roka v štúdiu ORM.

Oplatí sa čakať

"Dlho som hľadal duet, ktorý by som si zaspieval práve s Dashou, ktorá je podľa mňa jedna z vôbec najpozoruhodnejších, najmodernejších a súčasne najštýlovejších speváčok u nás. Tak som si hovoril: Ako to, že stále chodíme okolo seba, veľa sme toho spoločne zažili, ale nemáme duet," priznáva Karel Gott, ktorý si Dashu často pozýva ako hostku na svoje koncerty. 

"Priznám sa, že keď som ju počul spievať duety s mojimi kolegami, začal som tak trochu žiarliť. A potom som započul filmový song Somewhere Out There. Už som preto nehľadal ďalej nejaké umelecké hodnoty, ktoré sú tak či tak vždy len otázkou pocitu, a povedal som si, že toto je presne pieseň, ktorú by som chcel s Dashou naspievať. Navyše mi skladba silne pripomína Beethovenovu Klavírnu sonátu, čo je jej ďalšie plus,"uviedol spevák na margo novej spolupráce.



"Otáľala som s materskou rolou, s vydaním svojho sólového albumu a otáľali sme s Karlom Gottom s nahratím spoločného duetu... Čo mi z toho vyplýva je, že sa rozhodne oplatí počkať si na to najlepšie! Karle, veľmi vám ďakujem za krásny darček k našej, tento rok už 20-ročnej spolupráci," okomentovala duet s Karlom Gottom Dasha.

Pieseň Sám Bůh ví jen zaradil Karel Gott na svoj nový album Ta pravá, ktorý vyšiel v júni tohto roka a hneď po vydaní si zaň prevzal Zlatú platňu vydavateľstva Supraphon. Tucet piesní na nahrávke je mixom popovej klasiky a štandardov, ktoré chcel legendárny Zlatý slávik nahrať už dávnejšie, v priebehu rokov na ne nezabudol a tento rok prišla tá pravá chvíľa, aby sa dostali na album.


Redakciu Hudba.sk informovala Adriana Čahojová. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Karel Gott