Hudobno-zábavný televízny program Legendy popu sa po siedmich mesiacoch opäť vracia na televízne obrazovky s novými dielmi. Tretia séria obľúbenej relácie odštartovala v piatok (21.9.) so skupinou Lojzo, ktorá práve v týchto dňoch oslavuje 30. výročie od svojho založenia.

Ľudový orchester jednoduchej zábavy obyvateľstva, známy pod skratkou Lojzo, je zoskupenie, ktoré nielenže zaujme na prvé počutie vďaka netradičnej hudobnej produkcii, ale dokonca i na prvý pohľad. Neodmysliteľnou súčasťou celkového imidžu kapely sú totiž až dodnes tepláky a rádiovky.

V rámci piatkového vydania Legiend popu sme sa dozvedeli, že tepláky boli u členov kapely až natoľko obľúbené, že fanúšikovia, ktorí si trúfli obliecť sa do tohto netradičného odevu, mali vstup na tzv. teplákové bály kapely zadarmo. Jeden takýto bál sa uskutoční aj tento mesiac pri príležitosti 30. výročia vzniku kapely. Navštíviť ho môžete už budúcu sobotu, 29. septembra, v petržalskom dome kultúry Zrkadlový háj.

Ďalšou typickou črtou formácie boli vždy humorné, často satirou vyšperkované texty. No najviaci zaujali prienikom na poli populárnej hudby hitmi Že mi je ľútoKaždý deň budú vraj Vianoce. Aj tieto nestarnúce skladby zazneli v piatok naživo z úst mladšej generácie hudobníkov. Prvé okamihy priameho prenosu však patrili Mariánovi Čekovskému, ktorý sa s chuťou a energiou pustil do skladby Anča, si drahá ako Volvo. V závere svojho vystúpenia dokonca ponúkol aj východniarsku verziu.

Marián Čekovský - Anča, si drahá ako Volvo (východňarska verzia)

Na Mariána Kochanského a jeho kapelu si zaspomínal aj Kuly v piesni Že mi je ľúto. Nebyť vokalistiek, ktoré výrazne kazili celkový dojem z vystúpenia, by sa možno dalo hovoriť o jednom z najsilnejších vystúpení večera. Na tomto dojme sa však celkom určite výraznou mierou podpísala práve sila samotnej skladby, ktorá vie aj po rokoch odovzdať poslucháčom veľkú dávku emócií.

Kuly však nebol jediný, komu sa podarilo emóciami naplniť vzduch v sále. Napriek doznievajúcemu letu sa totiž už teraz podarilo speváčke Katke Koščovej prebudiť túžbu po Vianociach. Prešovčanka sa už predstavila ako interpretka legendárnych hitov aj v predchádzajúcich sériách Legiend popu, svojím výkonom vždy očarila. Inak tomu nebolo ani teraz. Do skladby vložila okrem svojho zamatového hlasu aj veľký kus nehy, ktorou podčiarkla atmosféru tohto nezabudnuteľného vianočného songu.

Katka Koščová - Každý deň budú vraj Vianoce

Okrem spomínaných spevákov interpretovali hity formácie Lojzo aj Lukáš Adamec (Učiteľka chémie), Samuel Tomeček (Toreádor Karol), Kolmann a Kochansky band (My nie sme Taliani) a Funny Fellows (Vincentka van Goghová). Skladby Zita obezitaCentrálne trhovisko dokonca odspievala aj samotná formácia Lojzo. Druhú spomínanú pieseň venovali zostávajúci členovia už zosnulému Mariánovi Kochanskému a Jánovi Brzáčovi.

Tretia séria obľúbenej šou je teda od piatkového večera opäť v plnom prúde. Až do polovice decembra bude pravidelne oživovať nezabudnuteľné hity a spomínať na staré časy.

Lojzo - Na centrálnom trhovisku

Autorka: Miroslava Kuracinová
Ilustačné foto: Legendypopu.stv.sk
Video: Youtube - Milan Velecky

Súvisiaci interpreti: Katarína Koščová, Lojzo