Nedávno oslávil sedemdesiatku, no energie a chuti do života má na rozdávanie. Peter Lipa to dokazuje nielen na svojich koncertoch, ale najnovšie aj vo vkusnom, jemne eroticky ladenom videoklipe k novinke Rozum. Skladba je ochutnávkou novej štúdiovky, na ktorej spieva výlučne texty Milana Lasicu.

Finálny názov albumu je Návšteva po rokoch a ide o pokračovanie úspešnej spolupráce z nahrávky Lipa spieva Lasicu (2006). Novinka prinesie 14 nových pesničiek s textami, ktoré Milan Lasica napísal počas posledného roka špeciálne pre tento album.

CD s dizajnom obalu od známeho výtvarníka Mareka Ormandíka vyjde 25. októbra, o deň neskôr ho Peter Lipa pokrstí na Bratislavských jazzových dňoch. Hudobne sa na nahrávke ako spoluautori a producenti podieľali Marián Čekovský, Juraj Tatár, Martin Gašpar, Roland Kánik, Boris Urbánek a Oskar Rósza, mastering robí newyorská spoločnosť Masterdisk. 

Prvým singlom z albumu - a zároveň dôkazom, že obaja páni v rokoch majú rovnaké slabosti ako ich mladší kolegovia - je čerstvá novinka Rozum. Chytľavá skladba s nádychom latina je ukážkovým príkladom toho, ako možno o ženskej kráse aj v pokročilom veku spievať s ľahkosťou a šarmom. Príjemný dojem dotvára aj štýlový videoklip natočený v Pisztoriho paláci v Bratislave. Tvorcami videa sú Petrov syn Michal Lipa a fotograf Jakub Gulyás.


Redakciu Hudba.sk informovala manažérka Petra Lipu Katarína Ovseníková.

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Peter Lipa