Spevák britskej rockovej kapely The Rolling Stones Mick Jagger bude spoločne s Brianom Grazerom producentom pripravovanej biografickej snímky o hudobníkovi Jamesovi Brownovi.

"Je pre mňa veľkou cťou byť súčasťou tohto projektu, ktorý je rovnako zaujímavý ako samotný príbeh Jamesa Browna. Bol to okúzľujúci umelec s fascinujúcim životom," uviedol Mick Jagger.

Grazer na zatiaľ nepomenovanej snímke začal pôvodne pracovať s Brownom ešte pred tým, než spevák v roku 2006 zomrel. Scenár napísala dvojica Jez Butterworth a John-Henry Butterworth, o poste režiséra v súčasnosti rokuje Tate Taylor, ktorý nakrútil drámu Farba citov (2011).

To, kto stvárni hlavnú postavu Jamesa Browna, zatiaľ známe nie je. Filmový portál Deadline však špekuluje, že by to mohol byť Eddie Murphy alebo Anthony Mackie. Na výrobe filmu sa budú podieľať aj členovia hudobníkovej rodiny. "Som hlboko poctená, že Mick Jagger a Brian Grazer, dvaja obľúbenci môjho manžela, sa spojili, aby jeho inšpiratívny životný príbeh preniesli na filmové plátno," vyhlásila Tommie Rae Brown, vdova po Brownovi.

James Brown - I Feel Good (live)

Zdroj: SITA
Foto: Last.fm/music/James+Brown

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones