Slovenská speváčka Zuzana Smatanová sa rozhodla natočiť videoklip ku svojmu novému singlu. Pri jeho výrobe použila 1300 fotografií a musela ležať štyri hodiny úplne bez pohybu. Pozrite si fotografie z nakrúcania.

"Nápad na pesničku prišiel tesne po mojich 29. narodeninách. Veľa gratulantov mi hovorilo a písalo, že som už pred bránou tridsiatky a že pomaly bude všetko iné. Ja si to ale nemyslím. Sme strojcovia vlastného šťastia a spôsobu života. Nikdy nie je neskoro začať s niečím novým a hlavne, všetko sa dá, len keď sa chce. Tieto pravdy, ktoré ľudia bežne poznajú, sa mi spojili v hlave a napísala som o tom jednoduchý a veselý text. Týka sa to nás všetkých, preto som ju nazvala Ženy aj muži," opísala vznik skladby Smatanová.
 
Pieseň následne naspievala s fanúšikmi, ktorých si vybrala cez konkurz, a zároveň si sama vytvorila aj originálny videoklip. "Pred časom som si povedala, že ak to bude v mojich silách a ak budem mať nápad a dostatočnú techniku, budem si klipy točiť a vyrábať sama, vo svojom domácom štúdiu. Po prvýkrát som okúsila, aké to je pustiť sa do toho na vlastnú päsť," uviedla speváčka.

Zuzana Smatanová Zdroj: Martin FerenčíkViac fotografií z nakrúcania nájdete v galérii

Štyri hodiny bez pohnutia

"Rozložili sme fotoaparát, svetlá a koberec, na ktorom sa všetko odohrávalo. Rozhodla som sa, že v klipe budem vystupovať sama a okolo mňa sa bude diať veľa zaujímavých vecí. V papiernictve sme nakúpili veľa farebných papierov a pár ďalších rekvizít a tri dni sme strávili vystrihovaním písmeniek, tabuliek, nápisov a postavičiek," vysvetľuje s úsmevom interpretka.

Počas nakrúcania musela Zuzana Smatanová štyri hodiny ležať na zemi bez pohnutia. Jej tím sa o ňu staral, nosil jej vodu, zakrýval dekou. Vstať mohla iba v nevyhnutných prípadoch. "Na videoklipe sme pracovali osem dní. Bolo to fyzicky aj psychicky veľmi náročné, častokrát sme fotili aj do tretej hodiny v noci. Po poslednom zábere fotoaparátu som vyhlásila, že takýto klip už nikdy viac! Ako sa však poznám, viem, že to bol pre mňa iba odrazový mostík k niečomu ďalšiemu, čo bude pre mňa výzvou," dodala.

Premiéra videoklipu sa uskutoční už koncom tohto týždňa, kedy sa na trh dostane aj výberový album Momenty 2003 – 2013.

Aktualizácia: Videoklip si môžete pozrieť nižšie.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text článku bol upravený redakciou.

Foto: Martin Ferenčík

Súvisiaci interpreti: Zuzana Smatanová