DJ Wich dokázal, čo sa ešte žiadnemu domácemu hip-hopovému intepretovi nikdy nepodarilo. A to vypredať Veľkú sálu pražskej Lucerny, pričom pravdepodobne sa mu to podarí hneď dvakrát, kedže akcia Golden Touch Boombox sa bude konať dva dni po sebe. S Wichom vystúpia mená ako napríklad Rytmus, Majk Spirit, Ego či Vec.

Legendárny DJ Wich spoločne s kapelou Champion Sound pôvodne ohlásili Golden Touch Boombox na štvrtok 30. októbra, no keďže vstupenky sa po štyroch týždňoch vypredali, rozhodli sa pridať aj druhý koncert, ktorý sa paradoxne uskutoční o deň skôr. Wich si na túto veľkolepú oslavu hip-hopu pozval to najlepšie z česko-slovenskej scény. Na pódiu sa tak predstavia Rytmus, Majk Spirit, Vladimir 518, Ego, Orion, Separ, Indy, Dara Rolins, Paulie Garand, La4, Boy Wonder, Martin Svátek, Pio Squad, Vec, Zverina, Elpe, Moja Reč, Rasco a Refew, pričom špeciálnymi hosťami budú Laci Strike & SDA a Marimba Live Drums. Väčšina menovaných vystúpi v oba večery, výnimkou bude Separ, ktorého uvidia návštevníci Lucerny iba vo štvrtok.

DJ Wich a Champion Sound odohrali podobný koncert tento rok aj na festivale Votvírák. Ako to tam vyzeralo, si môžete pozrieť v krátkom zostrihu.

DJ Wich & Champion Sound feat. Indy - My3 (Votvírák 2014)

Novinky spoza Atlantického oceánu odštartujeme výbornou správou o tom, že Ghostface Killah pripravuje album s kanadskou džez-hip-hopovou formáciou BadBadNotGood. Nahrávka dostala názov Sour Soul a do predaja sa dostane 16. februára. Člen Wu-Tang Clanu už predtým s torontským triom spáchal track Six Degrees a teraz sa von dostala aj druhá ukážka v podobe skladby Gunshowers. V nej navyše rapuje aj Elzhi.

Ghostface Killah & BadBadNotGood feat. Elzhi - Gunshowers

Pri Wu-Tangu ešte chvíľu zostaneme, keďže tu už 18. týždeň v rade máme novú coververziu od Raekwona. Tentoraz sa rozhodol prerobiť skladbu Mary Jane (All Night Long) od Mary J. Blige.

Raekwon - All Night Long

Minulý týždeň sme písali, že Royce Da 5'9" & DJ Premier plánujú 9. decembra vydať spoločný projekt s názvom PRhyme. Z očakávanej nahrávky sme zatiaľ mali možnosť počuť track Courtesy, no a teraz sa dostala von ďalšia ukážka v podobe skladby U Looz, a to priamo aj s videom.

Royce Da 5'9" & DJ Premier - U Looz

Lupe Fiasco sa konečne dočkal stanovenia termínu vydania jeho piatej štúdiovky Tetsuo & Youth. Predstavitelia vydavateľstva Atlantic Records totiž oznámili, že dlho avizovaná nahrávka sa dostane do predaja 20. januára. Samotný interpret následne vypustil ďalší singel, ktorým sa stala skladba Lilies s hosťujúcou Sirah.

Lupe Fiasco feat. Sirah - Lilies

Skyzoo a Torae sa rozhodli pripomenúť svoj vynikajúci spoločný album Barrel Brothers, ktorí vydali ešte koncom mája. Teraz k nemu vypustili druhé video, a to konkrétne v tracku Memorabilia. Ide o jednoduchý čiernobiely vizuál, ktorý zachytáva oboch interpretov na basketbalovom ihrisku.

Skyzoo & Torae - Memorabilia

Freeway a producent Girl Talk majú vonku video k remixu skladby Suicide, v ktorom hosťuje A$AP Ferg. O animovaný vizuál inšpirovaný Simpsonovcami sa postarala Lisa Ramsey.

Freeway & Girl Talk feat. A$AP Ferg - Suicide (Remix)

Ako je už nejaký čas známe, Ras Kass a Apollo Brown plánujú koncom tohto mesiaca vydať spoločný album Blasphemy. Pravdepodobne poslednou ochutnávkou z neho sa stala skladba Giraffe Pussy, v ktorej hosťujú už vyššie spomínaný Royce Da 5'9", Bishop Lamont a Xzibit, i keď posledný menovaný iba na refréne.

Ras Kass & Apollo Brown feat. Royce Da 5'9", Bishop Lamont & Xzibit - Giraffe Pussy

Royce Da 5'9" si okrem pred chvíľou spomínanej skladby Giraffe Pussy našiel čas aj na ešte jednu hosťovačku. V tom prípade však nejde o hip-hopovú záležitosť, keďže si ho do tracku pozvala rocková kapela Papa Roach. Výsledkom ich nie príliš úspešnej spolupráce je skladba Warriors.

Papa Roach feat. Royce Da 5'9" - Warriors

Onyx predstavili ďalšie video k ich ešte stále aktuálnej štúdiovke #WakeDaFucUp. Najnovšie sa vizualizácie dočkal track The Realest, ktorý rovnako ako zvyšok albumu produkovali nemeckí Snowgoons.

Onyx - The Realest

Nový klip má aj bostonský veterán Akrobatik. Ten sa rozhodol dodať vizuálnu podobu titulnej skladbe svojej tretej sólovky s názvom Built To Last. Ide o vôbec prvé video k tomuto albumu, ktorý je vonku už takmer pol roka.

Akrobatik - Built To Last

Na záver tu máme jednu vtipnú novinku. Majú ju na svedomí Run The Jewels v zložení Killer Mike a El-P, ktorí o niekoľko dní vydajú druhú spoločnú štúdiovku Run The Jewels 2. El-P v tejto súvislosti vyhlásil, že ak niekto zaplatí 40-tisíc dolárov, tak nahrajú aj remixovú verziu albumu, v ktorej sa o všetky vokály postarajú mačky. Pôvodne to myslel ako vtip, no následne jeden fanúšik spustil na Kickstarteri verejnú zbierku, aby nahrávka s výstižným názvom Meow The Jewels aj naozaj vznikla. El-P sa preto rozhodol tento kuriózny projekt uskutočniť, pričom sľúbil, že vyzbierané peniaze venujú na charitu. Taktiež prezradil, že na projekte by sa mali podieľať aj producenti Geoff Barrow z Portishead, Just Blaze, Zola Jesus, Baauer, Prince Paul, Dan The Automator, Boots, The Alchemist, Skywlkr a Nick Hook.

Meow The Jewels: El-P Auditions Cats

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Rytmus, Vec