Gitarista a zakladajúci člen dnes už legendárnej skupiny Team Dušan Antalík vydáva po viac ako dvoch dekádach svoj druhý sólový album s názvom Fikcia. Fúzia rocku a popu odzrkadľuje hudobníkov život a ponúka osobnú výpoveď.

Album Fikcia si otextoval samotný autor hudby Dušan Antalík. Pesničky si aj sám naspieval. "Texty ponúkajú môj súčasný pohľad na svet, na život okolo nás. Snažil som sa napísať si ich tak, aby som nimi povedal to, čo chcem, ale aby sa mi to dobre aj spievalo," vysvetľuje 59-ročný rodák z Martina. 

Predošlú sólovku 911 mu otextoval spevák martinskej skupiny Editor Milan Jakubík. "Trvalo to 22 rokov, kým som sa k novému albumu dopracoval, ale potreboval som si usporiadať rodinný život, čo ma stálo nemálo síl a času. Človek môže skutočne tvoriť len vtedy, keď je spokojný a šťastný aj v súkromí," dodáva. Prvým singlom druhej sólovej platne hudobníka je pieseň Bez vlasov a bez hrebeňa.


Na abume pracoval intenzívne rok a pol, práca bola prerušovaná koncertovaním so skupinou Team a Paľom Haberom. "Hudobníci to poznajú, zatvorím sa do štúdia a vtedy neexistuje nič, len muzika. No nevydržim tam byť v kuse viac ako dva-tri dni. Potom si potrebujem oddýchnuť, získať nadhľad a triezvejší pohľad. Trpím na perfekcionizmus," odhaľuje hudobník pozadie prác na albume. Hovorí, že pri skladaní hudby a textu sa snaží do diela dostať práve to, čo momentálne prežíva a cíti.

O svojom 22 rokov starom debute dnes hovorí: "911 je nadupaný rockový album, ktorý sa dobre počúva aj dnes, čo ma teší. Vtedy som si dokázal, že viem urobiť aj sólový album." Nosnou piesňou albumu bol hit druhej polovice 90. rokov Strácam ťa.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Anna Olvecká. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: TASR - Andrej Galica