Mladý slovenský talent, multiinštrumentalista a skladateľ Oliver Nosaczynski Bohovič, sa už nevie dočkať krstu albumu Ballerina. Dvakrát sa dostal do finále prestížnej súťaže UK Songwriting Contest a v týchto dňoch konečne vydáva svoj debutový album.

Oliver Oliver Nosaczynski Bohovič už túto stredu 25. októbra v bratislavskej kaviarni Scherz uvedie do života svoj prvá dlhohrajúci album Ballerina. Krst sa mal pôvodne uskutočniť ešte v septembri, kedy nahrávka vyšla, no z neočakávaných dôvodov ho presunuli na nový termín.

Vďaka tomu sa ho budú môcť zúčastniť aj obaja pôvodne avizovaní krstní otcovia - spevák Peter Nagy a moldavský skladateľ Eugen Doga, označovaný ako "Morricone východu". Je autorom hudby k celosvetovo populárnemu filmu Cigáni idú do neba, zložil hudbu k otváraciemu a záverečnému ceremoniálu olympijských hier v Moskve v roku 1980 a jeho valčík z filmu Dráma na love (1978, orig. Moj laskovij i nežnyj zvjer) je považovaný za najkrajší valčík 20. storočia.

Doga aj Bohovič sa začiatkom marca zúčastnia festivalu Bratislavské filmové noty, ktorého dramaturgom je práve mladý slovenský skladateľ. Viac si o ňom a jeho novom albume môžete prečítať v článku k pôvodne avizovanému krstu, ktorý obsahuje aj ukážky v podobe niekoľkcý piesní z nahrávky.

Text: Hudba.sk
Foto: Facebook.com/oliver.nosaczynski.bohovic