Česká kapela Vesna okolo speváčky, skladateľky a textárky Patrície Fuxovej má poriadne nabitú jeseň. Koncom septembra spoločne s režijným duom Czech Vibes nakrúcala v Malom Tibete v Brne nový videoklip k piesni Nezapomeň, ktorej premiéra je plánovaná na 17. november. Skupina zároveň vyrazila na česko-slovenské turné.

Turné s názvom #MyaVy odštartovalo 16. októbra v Plzni a vyvrcholí v adventnom čase, 7. decembra v Považskej Bystrici. Na ôsmich koncertoch zaznejú skladby z prvého albumu Pátá bohyně s tematikou prírody, slovanských motívov a ženstva i nové piesne nahraté počas letného sústredenia kapely.

Vesna, ktorá vo svojej tvorbe podmanivo kombinuje folklór, pop a orchestrálne aranžmány, sa na turné predstaví v zložení Patricie Fuxová (spev), Bára Šůstková (husle), Olesya Ochepovska (klavír) a Markéta Vedralová (bicie). Za spomínanú debutovú nahrávku, ktorú charakterizuje hudobný návrat ku koreňom a snové texty, bola formácia nominovaná na Cenu Anděl v kategórii Objav roku. Na albume je okrem iného i pred rokom zverejnený duet Patricie Fuxovej a Vojtěcha Dyka Láska z Kateřinic.


Ďalšia z trinástich skladieb na albume Pátá bohyně dostala obrazovú podobu pod režijným vedením Czech Vibes počas natáčania v brnianskom Malom Tibete, kam Patricie Fuxová zamierila spoločne s dobrovoľníkmi z českej neziskovky Brontosauři v Himálajích. Tí dlhodobo pomáhajú obyvateľom dedinky Mulbekh v Indii, pričom primárnym cieľom je rozvoj tamojšej školy, podpora vzdelávania a tradičných hodnôt.

V rámci koncertov #MyaVy si kapela prizvala viacerých hostí, ktorí sa predstavia na jej slovenských koncertoch. Môžete sa tešiť na formácie Ľudové Mladistvá či Wandererove Segry. Lístky na vybrané koncerty sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Turné #MyaVy kapely Vesna:

30.10. - Brno, Metro
7. 11. - Nitra, Music a Cafe - vstupenky
21. 11. - Ostrava, Heligonka
22. 11. - Bratislave, Kafé Scherz - vstupenky
23. 11. - Praha, Malostranská beseda
29. 11. - Prešov, Wave (+ Ľudové Mladistvá)
30. 11. - Košice, Kasárne Kulturpark (+ Wandererove Segry)
7. 12. - Považská Bystrica, KC Cooltajner - vstupenky

Pozrite si ďalšie videá kapely Vesna:


Text: Hudba.sk / Predpredaj.sk
Foto: Martin Vítek