Hudobný projekt gitaristu, speváka a skladateľa Johnyho Štefečka, Poetry In Telegrams, sa hlási o slovo s novým videoklipom Mysteries. Singel pochádza zo štvorskladbovej EP nahrávky I, Koheleth, na ktorej slovenský hudobník spolupracoval s jedným z najuznávanejších bubeníkov sveta, Marcom Minnemannom (GER/USA).

Videoklip Mysteries je poslednou epizódou päťdielnej série klipov, v ktorých hrá hlavnú rolu populárny herec Gregor Hološka (aktuálne ho môžete v novom filme Amnestie). Novodobú Červenú čiapočku si v temne ladenom príbehu zahrala krásna Ivana Kološová, ktorá účinkuje napríklad v muzikáli Tisícročná včela na doskách Divadla Andreja Bagara v Nitre. Režisérom záverečnej časti "seriálu" je opäť Peter Čermák.


Poetry In Telegrams je medzinárodný hudobný projekt, ktorý založil slovenský hudobník a textár Johny Štefeček (sedemstrunová gitara, spev). Na každom albume mu sekundujú známi svetoví muzikanti. Na starších nahrávkach spolupracoval s menami ako Thomas Lang (AUT/USA), Paul Ortiz (UK) či Jørgen Munkeby (NOR).

Zatiaľ posledné, minuloročné CD s názvom I, Koheleth, ktoré sa dostalo aj do päťčlenného výberu nominácií na cenu nahrávka roka v kategórii Hard & Heavy v ankete Radio_Head Awards (projektu sa to podarilo aj s nahrávkou Melancholy z roku 2016), nesie rukopis nemeckého bubeníka pôsobiaceho v USA Marca Minnemanna a na Slovensku žijúceho nemeckého producenta Rolanda Grapowa (ex-Helloween, Masterplan).

Všetky doteraz vydané nahrávky (Songs for Desperate Lovers, The Phases, Melancholy a I, Koheleth) si vyslúžili pozitívne ohlasy a recenzie v rôznych hudobných časopisoch i na slovenských a zahraničných internetových portáloch. V októbri 2019 vyšla kniha textov War for the Point of the Story (Poetry in Telegrams Lyrics).  

Kompletná séria klipov Poetry In Telegrams s Gregorom Hološkom v hlavnej úlohe:

1. Juliet & Romeo
2. Miracles
3. Stargazing
4. Bulgakov
5. Mysteries

Celú doterajšiu tvorbu Poetry In Telegrams nájdete na Bandcampe aj na všetkých najznámejších streamovacích službách. Ďalšie informácie (vrátane hudobného blogu) nájdete na oficiálnej stránke www.poetryintelegrams.com a novinky projektu môžete sledovať na Facebooku či Instagrame.



Text: Hudba.sk (zdroj: Johny Štefeček)
Foto: Peter Čermák