Pražský pesničkár, skladateľ, spevák, gitarista, textár a básnik Jakub Noha prichádza so sólovým albumom Lovec chvil. Nový dvojalbum vznikol v priebehu minulého roka v jeho domácom štúdiu a všetky nástroje na neho nahral Jakub Noha sám. Rovnako tak aj všetky texty a hudba, s výnimkou jednej piesne, pochádza z jeho autorskej dielne.

"Keď človek prelaďuje gitaru, stane sa, že mu zrazu príde do prstov nejaký riff. A ak je dosť neodbytný a nosný, môže z toho vzniknúť pesnička. A keď potom tú pesničku hrá kapela, každý tam niečo vloží a ten pôvodný riff sa dostane do pozadia, je prekrytý," opisuje Jakub Noha túžbu po čistom autorskom zážitku pre poslucháčov, ktorý albumom odovzdáva.

Dvojalbum Lovec chvil prináša celkom 13 skladieb - na prvom CD je sedem nových skladieb, doplnené sú o dve staršie, doteraz nevydané piesne. Druhé CD sám autor označil ako "protestné" - odkazujúce na protest songy 60. rokov. "Keď som bol pred mnohými rokmi na povinnej vojenskej službe, mocne ma oslovila pesnička Jó, to som ešte žil od Suchého a Šlitra. Tá bezmocnosť v nejakej mašinérii, ktorú vyjadruje. Pred nedávnom som narazil na starú austrálsku pieseň Waltzing Matilda o tulákovi, čo musel na 1. svetovú vojnu, ktorá ho zmrzačila, a spomenul som si na dávnu dobu Protestsongov šesťdesiatych rokov dvadsiateho storočia. A pretože tie šesťdesiatky v skutočnosti ešte vôbec neskončili, preložil som tu austrálsku ľudovku do češtiny, pridal k tomu dve svoje pesničky a bol tu podklad pre to druhé, protestné CD," dokresľuje Jakub Noha náladu a inšpiráciu pri tvorbe nového albumu.

Mix albumu vznikal v lete 2021 a sú pod ním podpísaní Jakub Noha a Broněk Šmíd. Album je v distribúcii vo vydavateľstve Pavian Records a Indies Scope.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Přemysl Štěpánek z vydavateľstva Indies Scope.