Minulý týždeň vystúpila prešovská skupina Chiki Liki Tu-A s pardubickou kapelou Vypsaná Fixa na koncertoch v Bratislave a Nitre. Tento víkend sa presúvajú spoločne na východné Slovensko a zahrajú svojim fanúšikom v Košiciach a Prešove. Naživo predstavia aj novú pesničku Letáky.

Vo videoklipe k novinke zažiarili babky posadnuté nakupovaním vo výpredajoch. "Je to odkaz pre mladé ženy, čo ich čaká, keď budú v staršom veku a o čom bude ich život," dodáva s úsmevom spevák a basgitarista skupiny Martin Višňovský.

Hlavnú úlohu na seba zobrala babka režiséra klipu Jarisa, pani Mária Vaľková, ktorá so svojimi troma priateľkami pôsobí vo videoklipe vierohodne a vtipne zároveň. Jediný člen skupiny, ktorý sa v klipe objavil je gitarista Ľubo Petruška v podobe gitarového komba na letáku. Samotné video aj pesnička vyvolali pozitívne ohlasy fanúšikov skupiny na internete aj na predpremiére v prešovskom bare DrinkIn, ktorej sa zúčastnili priatelia skupiny.

Chiki Liki Tu-a - Letáky

Fanúšikovia sa môžu tešiť na živé prevedenie pesničky Letáky aj starších hitov 23. novembra v Košiciach a o deň neskôr v Prešove. Novinku vo svojom repertoári má aj skupina Vypsaná Fixa, ktorá prišla so svojou prvou slovenskou pesničkou 156 sekúnd slovenčiny, ktorou pozýva svojich slovenských fanúšikov na spoločné koncerty s Chiki Liki Tu-a. V Košiciach sa táto česká úspešná kapela predstaví vôbec po prvý krát za svoju kariéru. "Z Košíc nám stále píšu fanúšikovia, hoci sme tam nikdy nehrali. Navyše sú koncerty dobre spropagované a ideme s veľkou slovenskou kapelou. Preto sa na tieto koncerty tešíme ešte viac ako pred tým," hovorí Márdi, spevák Vypsanej Fixy.

Obe skupiny toho majú naozaj veľa spoločného, hoci na takéto turné čakali dlhých desať rokov. "Chiki Liki Tu-a majú podobný model existencie ako my, hrajú pomerne dlho a fanúšikov si získali práve vďaka neúnavnému koncertovaniu. Trvá to dlho, kým skupina dosiahne nejakú pozíciu. Chiki Liki Tu-a je neuveriteľne vtipná a inštrumentálne zručná partia hudobníkov. Mám rád takéto kapely, ktoré sa k tomu celému vedia postaviť s nadhľadom. Ich hudba má energiu a je to jedna zo slovenských kapiel, ktorú by som si vybral medzi prvými, aby s nami hrala. Máme k nim veľký rešpekt," hovorí líder Vypsanej Fixy.

Záver spoločného turné miniturné Chiki Liki Tu-a a Vypsanej Fixy:

23.11. - Košice, Collosseum
24.11. - Prešov, Pumpa

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol za skupinu Chiki Liki Tu-a PR manažér Edo Kopček.

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a, Vypsaná Fixa