Pred dvoma rokmi sa Hana Hegerová rozhodla ukončiť svoju hudobnú kariéru, za ktorou tvorí pomyselnú bodku trojdisková Zlatá kolekcia Hany Hegerovej. Kompilácia vyšla v septembri a poskytla speváčke priestor, zaspomínať si predovšetkým na to pekné, čo jej celoživotná dráha speváčky a herečky priniesla.

Zlatá kolekcia ponúka prostredníctvom necelých sedemdesiatich skladieb komplexný pohľad na tvorbu Hany Hegerovej. Okrem notoricky známych hitov odhaľuje kolekcia aj doteraz nevydané akoby znovuobjavené skladby. "Najväčšiu radosť som mala, keď som vo výbere našla pesničku Je sus seul ce soir z roku 1957. Bola to moja prvá nahrávka naspievaná po francúzsky. Spomenula som si, že sa veľmi páčila pánovi Ladislavovi Chudíkovi, ktorý ju vo svojom rozhlasovom medailóniku nechal pustiť," prezradila Hana Hegerová.  

Speváčka si zaspomínala i na svoje herecké skúsenosti. Na trojdiskovom výbere sa totiž nachádza jedno celé CD venované práve filmovým a televíznym piesňam. Najradšej zo všetkého si Hana Hegerová spomína na film Naděje: "Bola som veľmi šťastná, že som mohla spolupracovať s pánom režisérom Karolom Kachyňom, s ktorým som natočila v roku 1963 film Naděje. Mojím partnerom bol veľký človek a významný herec, pán Rudolf Hrušinský."  

Pri návrate do spomienok tiež prezradila, že medzi najšťastnejšie obdobie v jej kariére dodnes patria roky strávené v pražskom divadle Semafor, v ktorom pôsobila dovedna päť rokov.    

Prečítajte si viac o Zlatej kolekcii Hany Hegerovej

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marián Šoky.

Súvisiaci interpreti: Hana Hegerová