Od popovej rebelky Pink sa dá očakávať už asi čokoľvek. Pred dvoma dňami bez akýchkoľvek fanfár a okázalostí zverejnila vizuál k titulnej skladbe svojho nového albumu Beautiful Trauma. Prekvapí pastelovými farbami a zdanlivou manželskou idylkou, no najmä tým, že po boku speváčky so slabosťou pre zlých chlapcov hrá sladký miláčik Hollywoodu Channing Tatum.

Pink sa na začiatku videoklipu zobúdza do krásneho slnečného rána a začne si pospevovať orchestrálne intro druhého singla zo svojej siedmej štúdiovky Beautiful Trauma. Vzápätí divák zisťuje, že v oddelenej posteli leží Channing Tatum. Herec, známy najmä z filmu pre tínedžerov Let's Dance, či snímok pre dospelejšie publikum Magic Mike a Magic Mike XXL, by mal podľa kontextu zosobňovať všetko to, čo si prežíva speváčkin manžel. V skutočnosti je totiž skladba venovaná práve jemu.

S humorom o úskaliach manželského života

Dvojica Goldenboyz (speváčkini dvorní choreografi Nick Florez a RJ Durell) si tak uťahuje z toho, že 38-ročná rodáčka z Pensylvánie je stepfordská panička na liekoch, zatiaľ čo jej zákonitý, po ktorom túži každá iná, pije namiesto kávy alkohol, jedla sa radšej ani nedotkne a potajme sa prezlieka do manželkiných šiat. Autorka skladby sa mu napriek všetkému snaží vyhovieť a ku koncu si uletí aj ona, keď sa navlečie do latexu, Tatuma zviaže a do akcie zapojí aj komornú.

V záverečných titulkoch sa divák napokon dozvedá, že hrali úlohy Ginger Hart a Freda Harta. Hudobná snímka tak získava druhú rovinu významu. Ginger Rogers a Fred Astaire bola nerozlučná tanečná dvojica, ktorej prvý farebný film, v takzvanom štýle technicolor, vznikol začiatkom spomínaných 50. rokov.


Naživo opäť posunula latku

Dátum zverejnenia videoklipu, ktorý od utorka nabral viac ako šesť miliónov prehratí, nebol náhodný. Pink deň predtým so skladbou vystúpila, resp. zlaňovala budovu hotelu počas odovzdávania cien American Music Awards. Speváčka charakteristická svojimi dychberúcimi kreáciami obzvlášť počas galavečerov tentokrát prekonala všetko, čo divák u nej mohol doposiaľ vidieť. Tancovala s ďalšími šiestimi akrobatmi vo výške približne 30 poschodí na oknách budovy JW Mariott Hotel v Los Angeles.


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Pink