Fenomenálne talianske hudobné trio Il Volo vystúpi prvýkrát na Slovensku. Talentovaní speváci sa slovenským fanúšikom predstavia v utorok 11. decembra v bratislavskej NTC aréne. Sprevádzať ich bude špičkový orchester pod taktovkou svetoznámeho dirigenta Marcella Rotu, ktorý je tiež dvorným dirigentom Andreu Bocelliho.

Gianluca Ginoble (barytón) a tenoristi Piero Barone a Ignazio Boschetto založili hudobné trio Il Volo v roku 2009. Ich umeleckým vzorom bol legendárni Traja tenori (Pavarotti, Domingo, Carreras). Dnes Il Volo spája svet klasických opier a vážnej hudby s ľahšími hudobnými prvkami tak dobre, že skupina je považovaná za jedného z najvýznamnejších predstaviteľov pop-operného crossoveru.

Napriek mladému veku sa môžu pochváliť veľmi úspešnou kariérou. Ich najúspešnejšie videá na Youtube majú desiatky miliónov prehratí a ich popularita je porovnateľná so svetovými popovými hviezdami. Nie je to náhoda. Sympatickí speváci sú odvážni a ich interpretácie skladieb sú veľmi moderné, pretkané neodolateľným mladíckym štýlom, energiou a zábavou. Súčasne pritom nezabúdajú ani na svoje klasické korene a prepojenie týchto dvoch svetov je príťažlivé pre všetky vekové generácie. Ich veľkou výhodou je, že ich reportoár pozostáva z piesní v taliančine, španielčine i angličtine.


Doteraz vydali štyri štúdiové albumy a odohrali množstvo koncertov po celom svete. Na konte majú viacero prestížnych ocenení a za nahrávky v španielčine získali aj niekoľko nominácií v rámci Latin Grammy Awards a Billboard Latin Music Awards. V roku 2015 sa zúčastnili na tradičnom Sanremo Music Festivale, kde so skladbou Grande amore získali hlavnú cenu. To ich kvalifikovalo rovno do finále pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest vo Viedni, kde napokon obsadili tretie miesto, pričom v hlasovaní divákov z celej Európy zvíťazili, a zároveň si odniesli novinársku cenu za najlepšiu skladbu.

Úspešné trio, ktoré má na konte aj ďalšie veľké hity ako 'O Sole Mio, Il Mondo či L'amore si muove, počas svojej kariéry spolupracovalo s hviezdnymi spevákmi a speváčkami ako Barbra Streisand, Eros Ramazzotti, Anastacia či Placido Domingo. K ich fanúšikom patrí aj pápež František, ktorému minulý rok zaspievali priamo vo Vatikáne.

Na bratislavskom koncerte, ktorý sa uskutoční 11. decembra o 19:00 v NTC Aréne, bude talianske trio doprevádzať maďarský symfonický orchester Danubia Orchestra Óbuda, ktorý bude dirigovať známy Talian Marcello Rota.

TIP: Využite špeciálnu "Black Friday" akciu na vstupenky na koncert Il Volo. 30% zľava platí len do 25. novembra!

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Text: PR článok / Predpredaj.sk
Foto: archív skupiny