Česká speváčka Lucie Bílá vystúpi koncom februára v štyroch slovenských mestách. Štyridsaťpäťročná hviezda sa 24. februára predstaví v martinskom Kine Strojár, o deň neskôr v Kine Apollo v Lučenci, 26. februára v Dome kultúry v Liptovskom Mikuláši a 29. marca v MsKS v Komárne. Vstupenky na koncerty sa už predávajú v sieti Ticketportal za 30 až 35 eur.

Lucie Bílá, občianskym menom Hana Zaňáková, vydala v októbri ďalší výber duetov z programu Lucie naBílo s príznačným názvom Lucie naBílo 2 (2011). Na čerstvej nahrávke sa nachádza napríklad duet z muzikálu Fantom opery so spevákom Petrom Dvorským v sprievode kapely Diabolské husle či zabudnutá ária z rockovej opery Juno a Avos, kde speváčku doplňuje recitujúci Jiří Bartoška.

Na album sa tiež dostali duety s Pražským výběrom, Luciou Vondráčkovou, Františkom Nedvědom, Ivetou Bartošovou alebo Petrom Jandom. Z predchádzajúceho vianočného albumu Bílé Vánoce Lucie Bílé (2010) predala už viac ako 94-tisíc kópií a tak si zaň na nedávnom koncerte v pražskej Štátnej opere prevzala deväťnásobnú platinovú dosku.

Zdroj: SITA
Foto: Dušan Šimánek - Supraphon

Súvisiaci interpreti: Lucie Bílá