Írska hudobná skupina The Cranberries sa v nedeľu 24. júna predvedie v Bratislave. Svetoznáma kapela vystúpi na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Do slovenskej metropoly príde predstaviť šiesty štúdiový album Roses, ktorý v Európe vyjde 27. februára. Ide o prvý album kapely po jedenástich rokoch.

The Cranberries vydali svoj zatiaľ posledný album od albumu Wake Up and Smell the Coffee v roku 2001. Kapela bola totiž od septembra 2003 do roku 2009 neaktívna a jednotliví členovia sa venovali vlastným projektom. Napríklad speváčka Dolores O'Riordan vydala dva sólové albumy Are You Listening? (2007) a No Baggage (2009).

V rámci comebackových vystúpení sa The Cranberries v lete 2010 predstavili aj v Českej republike, konkrétne na júlovom 9. ročníku festivalu Colours of Ostrava. Prvým singlom z očakávaného albumu Roses bude pieseň s názvom Tomorrow.

Skupina vznikla v roku 1989 pod názvom The Cranberry Saw Us, ktorý O'Riordan dodatočne zmenila. Skupina má na svojom konte päť štúdiových nahrávok - Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? (1993), No Need to Argue (1994), To the Faithful Departed (1996), Bury the Hatchet (1999) a spomenutú Wake Up and Smell the Coffee (2001). Medzi jej najväčšie hity patria skladby ako DreamsLingerZombieSalvation, Promises, Animal Instinct, Just My Imagination alebo Analyse.

Kapela z Limericku príde do Bratislavy v pôvodnom zložení: Dolores O'Riordan (spev), Noel Hogan (gitara), Michael Hogan (basgitara) a Fergal Lawler (bicie nástroje). Vstupenky na koncert budú v predaji už čoskoro.

The Cranberries - Tomorrow (preview)

The Cranberries - Just My Imagination

The Cranberries - Dreams

The Cranberries - Zombie

The Cranberries - EPK k albumu Roses

Zdroj: SITA
Foto: Cranberries.com

Súvisiaci interpreti: The Cranberries