Legendárny slovenský spevák Miro Žbirka posiela do rádií ďalšiu skladbu, ktorú nahral v slávnych Abbey Road Studios v Londýne. Po pesničke s názvom In The Sun by mala z éteru v najbližšej dobe znieť aj Love Shines. Nahrávka Made In Abbey Road pôvodne vyšla ako singel, no momentálne je na iTunes dostupné aj rovnomenné štvorskladbové EP.

Na vzniku piesne Love Shines sa podieľal producent Rob Cass so zvukovým majstrom - dvojnásobným držiteľom ceny Grammy - Samom Okellom a hudobníkmi Jamesom Ewersom (basgitara), Pearsom MacIntyreom (gitara), Deanom Rossom (klavír) či Blairom Cunninghamom (bicie nástroje), ktorý spolupracoval s Paulom McCartneym i Tinou Turner.

Love Shines je spolu so skladbami Friends, You'll Never Walk Alone a In The Sun súčasťou EP nahrávky Made in Abbey Road. Tú si môžu fanúšikovia kúpiť buď samostatne v internetovom obchode iTunes alebo spolu s kompletnou diskografiou speváka a ďalšími bonusmi ako Complete Box. Videoklip k pesničke zachytáva skvelú atmosféru nahrávania v legendárnom štúdiu.

Miro Žbirka - Love Shines

Pre čerstvého šesťdesiatnika Žbirku bol jubilejný rok 2012 naozaj úspešný. Splnil si veľký sen – nahrávanie v Abbey Road Studios, odohral "olympiádny" koncert v Londýne s Jonom Andersonom, vydal Complete Box s kompletnou diskografiou a bonusmi, knihu o svojom živote "Co bolí to přebolí", získal druhé miesto v Českom sláviku v kategórii Slávici bez hranic a čerešničkou na torte boli dva exkluzívne dlho dopredu vypredané narodeninové koncerty v Prahe a Bratislave (reportáž). Miro sa teraz teší z nominácie na Slávika 2012 a na skladanie a prípravu pesničiek na tohtoročný nový album. Zatiaľ posledným radovým albumom je nahrávka Empatia z roku 2009.

Informácie pre Hudba.sk poskytol PR manažér Rado Mešša.

Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka