Skupina Para vyrazí už tento mesiac na klubové turné po Slovensku. Na koncertoch predstaví svoj najnovší album Menšina (2012), ktorý bol nominovaný na cenu Radio_Head Award v kategórii Album roka - poslucháčska cena. Lístky na vystúpenia po celom Slovensku si môžete zakúpiť v pohodlí domova na stránke Predpredaj.sk.

Album Menšina, ktorý kapela pokrstila v septembri v bratislavskom Majestic Music Clube (reportáž), obsahuje dovedna deväť skladieb vrátane singla Žena. Videoklip k nemu nakrútila Martina Slováková. Ďalší videoklip vznikne na skladbu Celé tie roky. Producentom albumu je skúsený Eddie Stevens, ktorý je známy najmä spoluprácou so skupinou Moloko, speváčkou Róisín Murphy, duom Zero 7, slovenskou formáciou Lavagance, ale aj svojou partnerkou - speváčkou Janou Kirschner. Menšina vyšla ako CD a tiež ako vinylová platňa v limitovanej edícii 300 kusov. Nahrávka je dostupná aj v internetovom obchode iTunes.

Para - Žena

Kapela Para vznikla v septembri 1995, na hudobnej scéne je teda už viac ako 17 rokov. Na svojom konte má okrem Menšiny aj štúdiové albumy Veci začnú fungovať (2000), 1234 (2001), Brutálna zostava (2004), Para (2007) a Povstanie (2010). Zostavu skupiny tvoria: Tomáš "Lasky" Šedivý (spev), Matúš Vallo (basgitara), Juraj "Medveď" Marikovič (gitara), Oliver Sadovský (perkusie), Daniel Buzinkay (bicie nástroje) a Matej "Kubica" Kubičár (gitara).

Okrem skôr ohlásených aprílových klubových vystúpení odohrá dva koncerty aj tento mesiac - 22. marca vo Vrbovom na tradičnom podujatí Vítanie jari a o deň neskôr v Pezinku. Pozrite si podrobný rozpis jarného turné.

Para - Menšina Tour

22. 3. - Vrbové, Vítanie jari
23. 3. - Pezinok, Pura Vida
4. 4. - Nitra, Nová pekáreň - predpredaj
5. 4. - Malacky, Sokolovňa Live - predpredaj
6. 4. - Partizánske, Spy Club - predpredaj
11. 4. - Banská Bystrica, Klub 77 - predpredaj
12. 4. - Košice, Collosseum - predpredaj
13. 4. - Poprad, Rock Fabric - predpredaj
18. 4. - Nové Mesto nad Váhom, Klub za rampami - predpredaj
19. 4. - Prievidza, Element Music Club - predpredaj
20. 4. - Hruštín, Kultúrny dom - predpredaj)
25. 4. - Žilina, Smerr Music Club - predpredaj
26. 4. - Trenčín, Piano Club - predpredaj
27. 4. - Bratislava, Ateliér Babylon - predpredaj

Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: Stanislava Karellová

Súvisiaci interpreti: Para