Piatkový večer na Jednotke bude v hudobno-zábavnej šou Legendy popu patriť jednému z najvýraznejších hlasov českej scény - Daliborovi Jandovi. Nezabudnuteľné pesničky z jeho repertoáru bude spievať mladšia generácia interpretov. Pôjde najmä o spevákov, ktorí sa zviditeľnili v televíznych súťažiach superstar a Hlas Česko Slovenska.

Počas večera plného českých hitov sa predstavia interpreti z oboch krajín. Slovensko budú zastupovať výlučne účastníci spomínaných súťaží - Juraj Zaujec, Brunno Oravec, Peter Cmorik a Martin Harich. Z Česka pricestuje víťaz prvej Česko Slovenskej SuperStar Martin Chodúr, u nás zatiaľ nie príliš známy David Deyl, ktorý je držiteľom ceny spevák roka 2010 v ankete hudobnej televízie Óčko.

Jedinou ženou medzi spevákmi bude Jandova dcéra Jiřina Anna Jandová, ktorá svojho otca často sprevádza aj na koncertoch. Predstavili sa spolu napríklad na festivale Gold Fest 2011 (pozrite si fotky). Dve skladby - Kde jsi? a Hurikán - odspieva počas piatkového priameho prenosu samotný Dalibor Janda. Glosátormi budú tentoraz moderátorka Katarína Brychtová, herec a zabávač Peter Batthyány a textár Dalibora Jandu Jan Krůta.

V rámci aktuálnej štvrtej série relácie Legendy popu odznejú v ďalších týždňoch aj nezabudnuteľné skladby Marie Rottrovej (1. februára) a Karla Svobodu (8. februára). Viac informácií o programe Legendy popu nájdu záujemcovia na webe legendypopu.stv.sk a na stránke relácie na sociálnej sieti Facebook.

Prečítajte si: Hity Hany Hegerovej spievali Mauréry, Šoralová aj Kronerová

Legendy popu - Dalibor Janda:
(zoznam interpretov a ich skladieb)

Brunno Oravec - Padá hvězda
David Deyl - Krásně šílená
Jiřina Anna Jandová - Hráli jsme kličkovanou
Juraj Zaujec - Žít jako kaskadér
Martin Harich - Všechno na Mars
Martin Chodúr - Oheň, voda, vítr
Peter Cmorik - Tisíckrát krásnější
--
Dalibor Janda - Hurikán
Dalibor Janda - Kde jsi?


Informácie pre Hudba.sk poskytol hovorca RTVS Richard Šümeghy.

Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Dalibor Janda