Anglický spevák a hudobník Ed Sheeran predstavil videoklip ku skladbe Castle On The Hill. Video režíroval George Belfield a okrem 25-ročného Sheerana v ňom účinkuje skupina študentov zo strednej školy, na ktorú chodil aj spevák. Videoklip Castle On The Hill sa točil vo Framlinghame v Suffolku, kde Sheeran vyrastal.

Sheeran predstavil Castle On The Hill 6. januára spoločne s piesňou Shape Of You ako single z pripravovanej tretej štúdiovky ÷, ktorá vyjde 3. marca. Druhá menovaná skladba dobyla rebríčky vo viacerých krajinách vrátane Veľkej Británie a USA, pričom Castle On The Hill sa v UK Charte umiestnila najvyššie na druhej priečke.

Ed Sheeran sa vďaka týmto piesňam stal prvým interpretom, ktorý debutoval v britskom singlovom rebríčku na prvých dvoch priečkach. V USA sa Castle On The Hill dostala na šieste miesto, čím sa spevák zas stal prvým interpretom debutujúcim v rebríčku Billboard Hot 100 s dvoma skladbami v prvej desiatke.


Lyrics video k pesničke za 19 dní dosiahlo 63 miliónov zhliadnutí. Samotný videoklip necelý deň po zverejnení dosiahol viac ako 6,5 milióna zhliadnutí.

Edward Christopher Sheeran
vydal v septembri 2011 debutový album s názvom +, z ktorého pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Lego House, Drunk, Small Bump a Give Me Love. V roku 2014 uviedol na trh druhú štúdiovku x, na ktorej sa nachádzajú single ako Thinking Out Loud či Photograph. S oboma nahrávkami dobyl UK Chart a s druhou aj americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu získať napríklad dve Grammy, štyri BRIT Awards či dve Ivor Novello Awards. 

Zdroj: SITA
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran