Kolumbijský spevák Juanes sa po viac než troch rokoch vracia s novým štúdiovým albumom. Novinka s názvom Loco De Amor vyjde 11. marca vo vydavateľstve Universal Music a bude obsahovať jedenásť skladieb. Hudobník však pripravil aj deluxe edíciu, ktorá ponúkne o dve piesne viac.

Juan Esteban Aristizábal Vásquez alias Juanes je jedným z najúspešnejších španielsky spievajúcich interpretov. Je držiteľom dvoch cien Grammy a dvadsiatich latinských Grammy. Doposiaľ predal viac než 15 miliónov albumov a hitparádami sa prehnalo hneď niekoľko jeho veľkých hitov. 41-ročný umelec zabodoval aj v slovenských rádiách, napríklad hitom La Camisa Negra alebo duetom s Nelly Furtado Te Busqué

Jeho v poradí už šiesty album Loco De Amor produkoval Steve Lillywhite, ktorý bol v minulosti podpísaný pod úspešnými albumami takých ikon, akými sú U2, The Killers alebo The Rolling Stones. Úspech novinky predpovedajú aj pozitívne reakcie na pilotný singel La Luz, ku ktorému spevák natočil aj videoklip.


Štyridsaťjedenročný Juanes začínal v kapele Ekhymosis. V roku 1997 odštartoval sólovú kariéru a o tri roky neskôr vydal debutový album Fíjate Bien, po ktorom nasledovali nahrávky Un Día Normal (2002), Mi Sangre (2004), La Vida... Es Un Ratico (2007) a P.A.R.C.E. (2010). Predvlani v máji vydal aj úspešný živák Juanes: MTV Unplugged.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Veronika Dvorská zo spoločnosti Universal Music.

Súvisiaci interpreti: Juanes