Bratislavská folk-rocková kapela Červený Bicykel prichádza so singlom Bohémsky čas. Nová pieseň má byť ostrovčekom slobody v tomto chladnom období a pokračovať tak v smerovaní kapely, ktorá počas siedmych rokov na hudobnej scéne pedáluje krajinou s cieľom robiť ľudí šťastnejšími.

Texty a hudba kapely Červený Bicykel sú inšpirované cestovaním, prírodou a samozrejme láskou. Skupina sa najlepšie cíti na koncertnom pódiu. Má za sebou účasť na niekoľkých festivaloch na Slovensku aj v Čechách. Jej energické vystúpenia častú berú do tanca, ale nechýbajú ani romantické balady. V roku 2019 si sama vydala debutový album s názvom Nechaj sa zviesť, na ktorom je desať piesní. Niekoľko z nich sa objavilo v slovenských rádiách a na tri z nich vznikli videoklipy.


Keďže koncerty sú len v rovine želania, rozhodli sa opäť zavrieť do nahrávacieho štúdia. Výsledkom je singel Bohémsky čas. "Je to príbeh o staršom muzikantovi, ktorý nostalgicky spomína na staré dobré časy. Noblesa, tanec, pekné kostýmy a samozrejme živá hudba. To všetko som sa snažil zachytiť v tejto piesni, ktorá by mohla ľudí aj roztancovať," povedal jej autor Viťo Chrappa. Zvukovo k atmosfére veľmi pomohli aj hostia Milka Chudá na cimbal a huslista Andrej Záhorec.

"Pieseň vznikla ešte pred týmto temným obdobím, ale práve teraz, keď sa ľudia túžia opäť spolu zabávať a stretávať, stala sa nečakane aktuálna," hovoria o skladbe členovia formácie. Fanúšikov poteší aj videoklip, ktorý kapela nakrútila vo veľmi tematickom a inšpiratívnom Bohéma Bare v Bratislave. Možno im zmierni čakanie na slobodný drink a objatia. Singel predznamenáva vznik druhého albumu, ktorý by chcel Červený Bicykel aj vďaka Fondu na podporu umenia, vydať na jeseň tohto roka.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Víťazoslav Chrappa. Text správy sme upravili.