Kvarteto okolo speváka, gitaristu a skladateľa Róberta Fapša pôsobí na slovenskej hudobnej scéne od roku 2019. S debutovým albumom sa však skupina neunáhlila a urobila dobre. Svedčí o tom prvý zverejnený videosingel z pripravovaného albumu Pod inou hviezdou s príjemným basovým groovom a súhrou mužského a ženského hlasu.

Róbert Fapšo Quartet je kapela s repertoárom autorských piesní v slovenskom jazyku, spájajúca prvky popu, jazzu a folku. Pôsobí v zložení Róbert Fapšo (spev, gitara), Roman Depko (spev, basová gitara), Lukáš Kvaššay (bicie nástroje), Martin Svitana (klávesy) a Katarína Marošiová (spev).

Debutový album Pod inou hviezdou plánuje skupina vydať 4. apríla a ako prvú ochutnávku z neho ponúka titulnú skladbu, ktorú zverejnila spolu s videoklipom. Hlavné úlohy si v ňom zahrali speváci a autori piesne, Róbert Fapšo a Katarína Marošiová. O námet, scenár a réžiu sa postarala absolventka VŠMU Denisa Parobeková spolu s Belindou Rašner.

Videoklip, podobne ako samotná pieseň, zachytáva cestu dvoch ľudí, ktorým sa v živote nepodarilo spojiť, pretože sa narodili "pod inou hviezdou a v iný čas". Celkovú atmosféru videoklipu dopĺňa minimalistické prevedenie dvoch rôznorodých svetov – vody a súše.


Novinky kapely Róbert Fapšo Quartet môžete sledovať na jej oficiálnych profiloch na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Text: Hudba.sk (zdroj: Róbert Fapšo)