Speváčka Christina Marie cez víkend vo štvrťfinále britskej verzie talentovej šou The Voice (Hlas) predviedla viac než len hlas a spevácky talent. Skladbu Everlong od rockerov Foo Fighters totiž zaspievala v úplne novej verzii, ktorou by iste prekvapila aj jej autora Davea Grohla. Otázne je, či by reagoval pozitívne...

Pieseň Everlong v podaní Christiny Marie, ktorej koučom je Ricky Wilson z Kaiser Chiefs, odznela túto sobotu 22. marca a za krátky čas sa vyšplhala až do Top 50 britského rebríčka digitálneho obchodu iTunes. Popová verzia má dokonca úspech aj medzi fanúšikmi originálu od Foo Fighters.

"Väčšinou nenávidím interpretácie mojich obľúbených songov v talentových šou, ale toto je jednoducho skvelé," napísal jeden z fanúšikov na Youtube. "Mne sa síce táto verzia nepáči, ale dokázala zmeniť moju obľúbenú skladbu na niečo úplne iné a pritom tiež vynikajúce," uviedol ďalší.


Iróniou je, že výnimočná coververzia vznikla práve k piesni od kapely Foo Fighters. Jej líder Dave Grohl sa totiž netají tým, že talentové šou nemá rád. "Na týchto šou ma rozčuľuje, že ľudí prísne posudzujú posratí muzikanti, ktorí ledva hrajú na hudobný nástroj na svojich vlastných posratých albumoch. Naozaj ma to dokáže rozzúriť," uviedol pred rokom v marci pre britský magazín NME.

"Prisámbohu, keby moja dcéra vyšla na pódium a vyspievala si tam dušu a nejaký prekliaty miliardár by sa na ňu pozrel a povedal jej: 'Prepáč, nie si dobrá,' tak by som ho uškrtil," spresnil a dodal, že mu tiež prekáža, že všetci účastníci týchto šou "znejú ako Christina Aguilera".

Jeho slová v podstate potvrdzuje aj Christina Marie, ktorú mnohí aj na základe iných vystúpení v súťaži prirovnávajú práve k Aguilere. V tomto prípade by však možno aj sám Grohl uznal, že si talentovaná speváčka za svoj výkon zaslúži aplauz.


Zdroj: Gigwise.com, archív Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters