Back To The Clubs Tour skupiny Hex sa odkladá na jeseň. Kapela sa tak rozhodla kvôli súčasnej zložitej situácii a najmä kvôli zdraviu a bezpečnosti, ktoré sú prioritou. Fefe, Yxo, Šarkan a Tybyke tak na avizované klubové turné vyrazia v druhej polovici októbra. Stále však môžete hlasovať za predkapely, svojho favorita vo vybranom meste podporte na stránke hudba.sk/hexturne.

"Priatelia, súčasná zložitá situácia, ktorá postihla celý svet nás nesmierne mrzí. Chceme sa vám preto ospravedlniť, no sme nútení presunúť naše turné na jeseň 2020, pretože zdravie a bezpečnosť sú pre nás prioritou. Veľmi ďakujeme za vašu priazeň a tešíme sa na vás na našom Back To The Clubs Tour v októbri," odkazuje skupina Hex svojim fanúšikom.

Fefe, Yxo, Šarkan a Tybyke sú rovnako ako ostatní poctivo doma. "Nie je to vôbec ľahké, myslím si však, že my Slováci berieme tento stav zodpovedne a verím, že aj vďaka zodpovednému správaniu nebude mať u nás táto situácia taký tragický priebeh ako v iných európskych krajinách. Je naozaj dôležité dodržiavať všetky nariadenia štátu, samospráv a miest. Verím, že to zvládneme čo najskôr," konštatuje Tomáš "Yxo" Dohňanský.

"Bohužiaľ musím povedať, že napriek voľným dňom navyše a celkom peknému počasiu, súčasná smutná situácia nenavodzuje príliš tvorivú atmosféru. Zažívame niečo úplne nové. Pri pohľade na pusté mesto a vyľudnené podniky mi, samozrejme, napadajú námety na texty. Chcem však ešte chvíľu počkať, vôbec netuším, kam situácia speje, aj preto mi je ťažko robiť závery a popisovať atmosféru. V každom prípade v tvorbe Hexu budeme na ňu skôr či neskôr reflektovať," konštatuje textár a skladateľ Martin "Fefe" Žúži.


Organizačné zmeny v termínoch turné však neovplyvnili súťaž, v ktorej si Hex hľadá predskokanov. Do konca marca môžete na hudba.sk/hexturne hlasovať za predkapely. Zapojením sa do "rozstrelu" v konkrétnom meste môžete vyhrať vstupenky na vybraný koncert.

"Ako kapelu nás najviac napĺňajú koncerty a kontakt s našimi fantastickými fanúšikmi. Keďže známe udalosti nám to teraz neumožňujú, rozmýšľame nad formou, ako sa s našimi fanúšikmi spojiť cez online priestor. Určite zahráme, ďalšie podrobnosti uvedieme na našich sociálnych sieťach. Ľúbime vás a buďte zodpovední," odkazuje bubeník Tibor "Tybyke" Szabados.

Hex - Back To The Clubs Tour 2020:
(jesenné termíny nahrádzajú pôvodne avizovanú jarnú šnúru)

15. 10. - Piešťany, Žiwell
16. 10. - Martin, Barmuseum
17. 10. - Malacky, Sokolovňa
22. 10. - Prešov, Stromoradie
23. 10. - Trenčín, Klub Lúč
24. 10. - Bratislava, V-klub

Lístky na turné sú v predaji v sieti Predpredaj.sk. Hlasovať za predkapely a zapojiť sa do súťaže o lístky na koncert podľa vlastného výberu môžete na stránke hudba.sk/hexturne.

Vstupenky:  

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z NK Factory. Všetky informácie o skupine Hex nájdete na oficiálnych stránkach Hex.sk a Facebook.com/hexofficial.

Súvisiaci interpreti: Hex