Americký spevák, skladateľ a klavirista Lionel Richie zvažuje, že znovu nahrá charitatívnu skladbu We Are the World, ktorú venuje na boj proti pandémii nového koronavírusu. "Čo sa stalo v Číne, v Európe, prišlo sem. Ak nezachránime našich bratov tam, príde to domov. Sme to my všetci. Všetci sme v tom spoločne," vyjadril sa 70-ročný interpret pre magazín People.

Hit, ktorý naspievala superskupina USA for Africa, napísal Richie s Michaelom Jacksonom. Pieseň vyšla v marci pred 35 rokmi v rámci úsilia pomôcť Afrike v boji s hladomorom. "Pred dvomi týždňami sme si povedali, že nechceme s piesňou veľa robiť, pretože nie je ten správny čas na predaj výročia. Ale posolstvo je také jasné," skonštatoval umelec, ktorý podľa svojich slov od začiatku pandémie rozmýšľal nad tým, že napíše nejakú skladbu. Tá však mala byť iná. "Každý raz, keď sa pokúsim a napíšem iné posolstvo, napíšem tie isté slová," dodal.

Prostredníctvom skladby sa na humanitárnu pomoc Afrike podarilo vyzbierať 63 miliónov dolárov. Pred desiatimi rokmi tiež vyšla verzia We Are the World zameraná na pomoc obetiam ničivého zemetrasenia na Haiti.


Lionel Brockman Richie Jr. odštartoval kariéru v roku 1968 v skupine Commodores, s ktorou vydal niekoľko štúdioviek. V roku 1982 sa vydal na sólovú dráhu, pričom hneď s prvými piesňami zaznamenal výrazné úspechy. Doteraz uviedol na trh desať sóloviek, medzi ktoré patria napríklad Lionel Richie (1982), Can't Slow Down (1983), Dancing On The Ceiling (1986), Louder Than Words (1996), Just For You (2004), Just Go (2009) alebo Tuskegee (2012). Na konte má štyri ceny Grammy, Oscara i Zlatý glóbus.

Zdroj: SITA (People.com, archív)
Foto: Dirk Vanoucek

Súvisiaci interpreti: Lionel Richie