Americká speváčka, raperka a herečka Lauryn Hill si rozsudok za dlhy na daniach vypočuje až 6. mája. Pôvodný termín bol 22. apríla, no keďže dlhy stále nesplatila, súdne pojednávanie na jej žiadosť odložili.

Lauryn Hill nezaplatila federálnu daň z príjmov v rokoch 2005 až 2007, pričom v tom čase na svojich hudobných a filmových aktivitách zarobila približne 1,8 milióna dolárov. Speváčka, ktorá vlani v júni priznala svoju vinu, sľúbila uhradiť 554-tisíc dolárov. Zatiaľ sa jej však podarilo splatiť iba 50-tisíc dolárov. Sudkyňa Madeline Cox Arleo to nazvala zločinom a zdôraznila, že nejde o osobu, ktorá nemá peniaze.

"Činy znamenajú viac ako slová a ona neprejavila žiadnu snahu zaplatiť tieto dane," povedala. Speváčkin právnik Nathan Hochman ju ubezpečil, že Hill do 3. mája splatí všetky dlhy, keďže dovtedy by mala dostať pôžičku. Speváčke, ktorá ďalších takmer 450-tisíc dolárov na daniach dlhuje aj štátu New Jersey, hrozia až tri roky za mrežami.

Lauryn Hill sa preslávila ako členka formácie The Fugees, s ktorou vydala dva albumy - Blunted On Reality (1994) a The Score (1996). V roku 1998 vydala zatiaľ jedinú sólovú štúdiovku s názvom The Miseducation Of Lauryn Hill, po ktorej sa prezentovala ešte živým albumom MTV Unplugged No. 2.0 (2002). Osemnásobná držiteľka Grammy sa ako herečka predstavila napríklad vo filmoch Sestra v akcii 2: Opäť v habite (1993) či King of the Hill (1993) režiséra Stevena Soderbergha.

Informácie zverejnila webstránka www.bbc.co.uk a agentúra Reuters.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Spencer Weiner

Súvisiaci interpreti: Lauryn Hill