Spevácke súboje v Hlase sa aj tentoraz postarali nielen o napínavé chvíle, ale aj o silné emócie. Tie lomcovali koučmi i divákmi pri viacerých včerajších vystúpeniach, no predsa len o čosi silnejšie boli v prípade súboja medzi mladou speváčkou Mirkou Zuntovou a nevidiacou dvojicou Blankou Janečkovou a Martinom Svátkom.

Majk Spirit postavil v tejto epizóde súbojov do speváckeho ringu proti sebe silné duo, ktoré tvorí nevidiaca dvojica Martin Svátek a Blanka Janečková a Mirku Zuntovú. Vybral im emotívnu a nestarnúcu pieseň Imagine od Johna Lennona. Napriek tomu, že všetkým zúčastneným išlo o vlastný postup, sympatické na tejto trojici bolo to, že by úspech v súťaži úprimne dopriali aj svojmu súperovi.

Publikum jasalo od začiatku do konca a koučovia boli v siedmom nebi. Pepa Vojtek označil toto vystúpenia za najsilnejší zážitok spomedzi všetkých súbojov. "Emocionálne vystúpenie, zavrel som oči a iba som počúval. Blanka a Martin vám to tak ladí. Mirka, ty zas patríš do hudobného priemyslu," popísal svoje dojmy Michal David. "Ja som mala pocit, že sa pozerám už na hviezdy. Bolo to tak silné, dojemné, profesionálne. Neuveriteľné, koľko máte citu na rozdávanie, išli sme z vás do kolien," neskrývala nadšenie Marta Jandová. "Bolo by nefér, aby niekto povedal, že vám dvom niekto nadŕža kvôli hendikepu. Vy v sebe máte hudbu, máte talent," vyjadrila sa výstižne Dara Rolins.

"Krásne vystúpenie, toto by mali púšťať všetkým vojakom, aby skladali zbrane. To bolo jedno krásne objatie od vás," rozdával pochvalné slová aj kouč Majk Spirit. Konečné rozhodnutie mal naozaj náročné. "O malý chĺpok sa mi vystúpenie viac páčilo v podaní Blanky a Martina," vyslovil svoj verdikt. Pre Mirku sa však súťaž neskončila. Do svojho tímu si ju "ukradol" Michal David.


Ukradnutá Katka Kamencová

Z tímu Michala Davida sa v súboji stretli Patrik Malý a Katarína Kamencová. Zabojovali skladbou od Pink Just Give Me a Reason. Patrik pred vystúpením hľadal svoje stratené sebavedomie, ktorého absencia by mohla duel rozhodnúť. Nakoniec ho však do vystúpenia vložil a zabojoval tak proti krehko a nežne pôsobiacej Katke Kamencovej.

Majk označil duet za nádherný a dvojici by bez váhania uveril, že v skutočnosti tvoria pár. "Katka bola ako krehká víla, mne sa páčila viac," uviedla Jandová. Dara sa tiež priklonila na Katkinu stranu. "Mne sa to páčilo, bol to duet ako vystrihnutý z filmu. Dobre sa to počúvalo," zhodnotil David, ktorý si nakoniec vybral Patrika. "Ty si ten, s ktorým chcem ďalej spolupracovať," odôvodnil svoje rozhodnutie. Mirku si následne ukradol Majk Spirit, ktorý počas duetu závidel Patrikovi, že spieva s takou šarmantnou speváčkou, akou je Katka.


Superstaristka Hatalová z Hlasu vypadla

Ťažkú a dôverne známu skladbu vybrali koučky Marta a Dara pre svoje súťažiace Barboru Drotárovú a Natáliu Hatalovú, známu zo SuperStar. Hit od Adele Someone Like You dal speváčkam zabrať. Obe mali vo vystúpení miesta, z ktorých padali sánky, no i také, ktoré neboli stopercentné. Natália bola až príliš sústredená na technickú stránku vystúpenia a zdalo sa, že viac prežíva to, že stojí na pódiu ako samotnú pieseň. Barbora si naopak prišla zaspievať, nech to dopadne akokoľvek. A práve tá prirodzenosť a ľahkosť prejavu bola koučom sympatická.

"Bolo to príjemné vystúpenie, ste vyrovnané, neviem, koho by som si zvolil, asi o malý kúsok Natália," Michal. "Za tú prirodzenosť by som dal bod Barborke, ale za precítenie pesničky Natálke," zhodnotil Majk, ktorý by si  vybral Natáliu.  Hlavné slovo však mali Dara s Martou, ktoré si ponechali Barboru. Natáliu Hatalovú so slzami na krajíčku si v rámci krádeže neprisvojil žiaden z koučov. So súťažou sa tak definitívne rozlúčila, pričom sa vyjadrila, že s talentovými súťažami po druhom neúspešnom pokuse nadobro končí.


Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Hlas.markiza.sk

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins, Majk Spirit