Najväčšia austrálska popová hviezda je na hudobnej scéne už viac ako 30 rokov, no do starého železa určite nepatrí. Čoskoro 50-ročná speváčka sa energiou a sexepílom stále bez problémov vyrovná oveľa mladším hviezdam, dôkazom je aj jej najnovší singel Stop Me From Falling. Ten má aj vďaka odľahčenému klipu šancu stať sa letným hitom.

Keď Kylie Minogue v úvode tohto roka zverejnila pilotný singel Dancing z jej nového albumu Golden, fanúšikov dostala do rozpakov. Pieseň aj videoklip k nej v sebe nesú výrazný nádych country hudby, ktorú by u stálice tanečného popu predpokladal len málokto. V podobnom duchu a tempe znie aj zvyšok jej štrnásteho štúdiového albumu, ktorý sa nahrával v americkom Nashville.

Oproti albumu Kiss Me Once (2014), ktorý staval najmä na súčasnom zvuku elektropopu, R&B, dance popu a disca, je to naozaj dosť zásadná zmena. Hodnotenia kritikov nie sú práve nadšené, no na albume sa nájdu aj svetlé momenty, ktoré nerozdeľujú fanúšikov podľa toho, či majú country radi alebo ho neznášajú. Medzi také patrí druhá skladba albumu a zároveň aj druhý singel Stop Me From Falling. Na štúdiovke vyšla skladba v sólovej verzii, ku ktorej Kylie ešte koncom minulého mesiaca zverejnila neveľmi výrazný videoklip.


Zrejme však sama prišla na to, že cez ďalší "country vizuál" cesta ku globálnemu úspechu singla nepovedie, a tak sa pre novú verziu skladby spojila s kubánskym duom Gente de Zona, známe napríklad vďaka spolupráci s Enriquem Iglesiasom na jeho megahite Bailando (2014). Výsledkom je omnoho sviežejší singel s veľkým potenciálom stať sa letným hitom. Dovolím si tvrdiť, že po rokoch to pre ňu môže byť ten hit, ktorý ju opäť dostane na popredné priečky hitparád po celom svete.

Latino rytmy totiž na hudobnej scéne azda nikdy neboli tak populárne, ako je tomu v posledných rokoch a temperamentnej Austrálčanke mimoriadne pristanú. Potvrdzuje to aj vizuál k remixovej verzii. Ten ponúka presne to, čo komerční poslucháči s príchodom leta každý rok oceňujú - jednoduchý dej videa odohrávajúci sa v uliciach Havany je plný tanca a srší z neho pozitívna energia. Ak sa v rádiách pre Kylie v konkurencii mladších speváčok nájde zaslúžené miesto, môže ísť o skladbu, ktorá bude rovnako úspešná ako v minulom roku Havana od Camily Cabello, alebo Wild Thoughts od DJa Khaleda, Rihanny a Brysona Tillera.


Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Kylie Minogue