V predposledný augustový deň sa začne v Opatovciach pri Trenčíne ôsmy ročník benefičného festivalu Punkáči deťom. Výťažok z podujatia, ktoré potrvá do 1. septembra, poputuje nadácii Pomoc deťom v ohrození. Tá financie prerozdelí deťom v núdzi a ohrození zdravia a života.

Organizátori festivalu Punkáči deťom už oznámili mená viac ako tridsiatich kapiel, ktoré na festivale vystúpia. Návštevníkov budú zabávať formácie Totální nasazení, Houba, Punk Floid, Punkreas, Zakázaný ovoce, The Fialky, ale aj Uhol Dopadu, Karpina a Barbar Punk. Čerstvo ohlásenými menami sú Fuera Fondo a talianska kapela Los Fastidios. "Do programu sme sa snažili zakomponovať to najlepšie, čo bolo na scéne k dispozícii a prijalo naše pozvanie. Dúfame, že našu snahu ľudia ocenia a prídu sa na festival zabaviť v hojnom počte. Čím viac sa nás stretne, tým väčší budeme mať výťažok pre choré deti," povedal usporiadateľ festivalu Andrej Siget.

Minulý rok sa organizátorom podujatia podarilo pre deti v ohrození vyzbierať 11 500 eur. Napriek úspechu posledných dvoch ročníkov, za ktoré vyzbieraná suma narástla na 27 327 eur, však festival zápasil s existenčnými problémami, až hrozilo, že skončí. "Našťastie, sa to nakoniec podarilo úspešne vyriešiť. Dúfame, že nadchádzajúci ročník bude prelomový, oslovíme viac návštevníkov a vyhneme sa aj existenčným problémom. Snažíme sa tento rok znova skvalitniť areál festivalu a služby pre návštevníkov," vyjadril sa Siget.

Prvá séria trojdňových vstupeniek je vypredaná, pričom sa bude postupne cena permanentiek zvyšovať. Samotný festival si zo vstupného nenecháva žiadne peniaze a svoje náklady hradí z darov, príspevkov, dotácií a predaja merchu. Festival môžu záujemcovia podporiť aj prostredníctvom verejnej zbierky Ľudia ľuďom. Aj vďaka nej môžu organizátori držať nažive myšlienku pomoci ľuďom v núdzi prostredníctvom hudby.

Zdroj: SITA/Tlačová správa
Foto: PR