Každý z nich pochádza z iného mesta a ich cesty sa stretli v Prahe. V projekte Do leta to dáme! sa dnes predstaví slovensko-česká kapela Instinct, konkrétne gitarista Miro Maršík, aby vás naučil na gitare hrať minuloročný singel Praha. Hneď v úvode treba chlapcov pochváliť, svoje video spravili z doterajších účastníkov projektu najlepšie.

Kapela Instict debutovala v roku 2017 albumom Na inzerát. Zaujímavosťou je, že práve vďaka inzerátu sa ich spoločná cesta začala.

"Stretávali sme sa postupne, najprv som sa stretol s Ondřejom, mal som gitaru asi tri mesiace. Chcel som len tak hrať s niekým, nie iba sám doma. Tam ale niečo zafungovalo, a tak sme sa rozhodli nájsť aj speváka. Hneď ako prišiel na skúšku Lukáš, prešli sme z režimu 'poďme si len tak hrať' na režim 'poďme spraviť fakt dobrú kapelu', ktorá bude aj v rádiách. Martin sa pridal neskôr a myslím, že nás skvele doplnil," spomína na netradičné začiatky skupiny gitarista Miro Maršík, ktorý vás v piatej časti projektu Do leta to dáme! naučí hrať na gitare ich najnovší singel Praha. 


Pieseň sa nahrávala pod taktovkou producenta Mareka Rakovického v jeho bratislavskom štúdiu LVGNC. Vďaka tejto spolupráci sa zvukovo odlišuje a posúva chalanov oproti ich debutu k modernejšiemu zvuku. Novinka je predzvesťou pripravovaného druhého albumu, ktorým by fanúšikov na oboch stranách rieky Moravy chceli potešiť už čoskoro.

"Robíme single tak, ako nás to baví a tempom, ktoré nám vyhovuje. Snažíme sa aj niekam hudobne posunúť, nie len narýchlo splácať album s desiatimi podobnými piesňami. Takže sa hráme a skúšame. Veríme, že fanúšikovia počkajú a že to už nebude dlho trvať," hovorí Miro, ktorý sa podpísal aj pod vizuálnu podobu singla a spolu s manželkou pripravili aj vydarený video tutorial. Spevom ho v ňom doplnil frontman kapely Lukáš Ciho.


Po vydarenej minuloročnej sezóne, kedy sa Instinct stihli predstaviť aj ako hosť kapely IMT Smile na Trenčianskom hrade, skupina naďalej koncertuje a nezastavilo ju ani to, že kvôli karanténe sa každý člen nachádza v inom kúte krajiny, resp. bývalej federácie. "Myslel som si, že budeme mať zrazu kopec času na všetko, ale povedal by som, že opak je pravdou. Rozhodne sa nenudíme, urobili sme už dva online minikoncerty. A tretí plánujeme. Vždy zahráme tri piesne. Každý z nás hrá u seba doma. Môžete ich vidieť na našom Facebooku, Instagrame aj Youtube."

Chalani si poctivou robotou a sviežim pop rockom razia cestu a my im držíme palce. Už v ďalšej časti projektu Do leta to dáme! sa objaví Sima Martausová a naučí vás jednu zo svojich starších srdcoviek.

Autor: Roman Kubovics
Foto: koláž Hudba.sk