Všetko si nájde svoje miesto (možno), aj keď sa medzitým môžeme zblázniť. Týmito slovami začína pieseň Into the Blue, ktorá je prvým počinom nového sólo projektu Sashu Mamaeva s názvom Shiverleaves. Sasha je multiinštrumentalista, známy najmä z dua Gonsofus, kde pôsobí ako hudobník, spevák, textár a zároveň je jeho zakladateľom.

Aj keď pieseň svojím textom obzvlášť rezonuje s poslednými dňami a novou realitou, ktorú zažívame od začiatku marca, jej korene siahajú inam.

"Pôvodná myšlienka piesne vznikla v backstagi na turné v Litve ešte začiatkom roka. Po skončení turné som išiel do Barcelony pomôcť kamarátovi so sťahovaním. Popri balení krabíc som dokončoval text. Písal som na balkónoch, na nekonečných prechádzkach mestom, na lavičkách, reflektujúc a pozorujúc. V tej dobe som odkaz piesne vnímal ako opis vnútornej zmeny, evolúciu, ktorá prebiehala vo mne i v mojom okolí," priblížil Sasha Mamaev okolnosti vzniku piesne.

"Keď som o týždeň neskôr v Bratislave pieseň nahrával, svet zasiahla situácia, ktorej teraz čelíme a môj text odrazu nabral úplne nový význam. Každým dňom som vnímal pieseň ako viac a viac relevantnú. Bol to surreálny, a zároveň zvláštne znepokojivý pocit, ale o to viac som cítil, že pieseň musím dokončiť a vydať. Je to tak, ako to je. Všetko si nájde svoje miesto," povedal.


Prečo vlastne skladbu nevydal pod projektom Gonsofus? "Sólový projekt Shiverleaves bol v procese vzniku už od roku 2016, keď sa mi hromadila hudba, ktorá sa podľa mňa nie celkom hodila pod Gonsofus. Začiatkom tohto roka som sa rozhodol, že konečne vydám niečo, čo som už dlhšie pripravoval, no vtom vznikla Into the Blue v prekvapivo správnom čase, ako to s umením býva. Tento projekt mi tiež poskytuje príležitosť tvoriť úplne sám, tak ako v počiatočných štádiách mojej kariéry. Hrám v ňom na všetkých nástrojoch, sám si to aj nahrám a zmixujem," dodal Sasha.

Mastering piesne mal na svedomí Victor Borgert, známy z čilsko-argentínskeho dua Helado Infinito a artwork vznikol spoluprácou Mamaeva a španielskeho fotografa/grafického dizajnéra Luisa Navara.

Informácie redakcii Hudba.sk poskytol Sasha Mamaev. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Facebook.com/mamaevsasha