Jeden z globálne najvplyvnejších pesničkárov a jediný muzikant, ktorému bola za piesňové texty udelená Nobelova cena za literatúru sa dočká ďalšej filmovej autobiografie, tentokrát s názvom A Complete Unknown. Dylana bude hrať mladá americká celebrita Timothée Chalamet, známy z filmov Duna či netflixového hitu Don't Look Up. Talentovaný herec vo filme predvedie aj svoje spevácke schopnosti.

Fascinujúci príbeh Boba Dylana tak bude nasledovať trend úspešných filmových autobiografií. Len v posledných piatich rokoch sa svojho filmu dočkali Freddie Mercury a Queen (2018), Aretha Franklin (2018), Sir Elton John (2019), Elvis Presley (2022) či Whitney Houston (2022). Chystá sa tiež filmový príbeh o živote Kráľa popu Michaela Jacksona.

Film ukáže 19-ročného Dylana v samom začiatku šesťdesiatych rokov v čase, keď s dvoma dolármi vo vrecku prišiel do New Yorku a v priebehu niekoľkých rokov sa z úplne neznámeho pesničkára stal svetovou senzáciou. Film sa začne natáčať v auguste tohto roka. Kedy presne by mal prísť do slovenských kín, zatiaľ nevieme.

81-ročný hudobník je odbornou aj laickou verejnosťou považovaný za jedného z najvýraznejších skladateľov a textárov všetkých čias. Jeho folkové piesne Blowin' in the Wind (1963) a The Times They Are A-Changin' (1964) sa stali ľudskoprávnymi hymnami a známymi protivojnovými songmi nielen v kontexte vojny vo Vietname. Jeho texty v priebehu času ovplyvnili mnohé politické, filozofické, sociálne aj literárne smery konca 20. storočia.

Sexsymbol a vychádzajúca herecká hviezda Timothée Chalamet sa televíznemu publiku prvýkrát predstavil v roku 2012 v seriáli Homeland, slovenské publikum ho pozná najmä z jeho role Paula Atreidsa vo filme Duna (2021) a tiež z filmu ironického katastrofického filmu Don't Look Up! (2021), kde sa predstavil po boku hviezd ako Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep či Cate Blanchett. Populárny 27-ročný herec sa minulý rok stal prvým mužom v histórii na obálke časopisu Vogue.

Chalamet bude vo filmových scénach Dylanove piesne aj sám spievať. Dôkazov toho, že je dobrým spevákom, je na internete viacero, vyberáme jeden zo skečov, ktoré natočil pre Saturday Night Live.

Autor: Matej Kráľ

Súvisiaci interpreti: Bob Dylan