Česká speváčka Ewa Farna, ktorá mala v utorok ráno autonehodu, sa už z nemocnice vrátila domov. To, že prežila, je podľa jej slov zázrak, keďže auto je úplne zničené. V rozhovore pre portál iDnes.cz priznala, že deň predtým s kamarátmi oslavovala maturitu, no sedem hodín pred šoférovaním už nepila.

Osemnásťročná speváčka priznala, že je v šoku a aj keď je na tom fyzicky dobre, psychicky je to už horšie. "Ďakujem Bohu, že som nažive. Ak ste videli stav auta, musí byť jasné, že môj zdravotný stav je zázrak," uviedla.

Farna podľa jej slov na ceste z Českého Těšína domov na chvíľu zaspala a prebudilo ju trasenie kolies na pravej strane vozidla. Strhla volant späť na cestu, no už bolo neskoro. Stihla sa však ešte vyhnúť stromu, na ktorý sa rútila. "Potom si pamätám len to, že som otvorila oči, uvidela zakrvavené nohy a keď som sa dotkla hlavy, tiež som si všimla krv. Bála som sa, že možno niekde vyteká benzín alebo že niečo môže začať horieť a z auta som vysadla," opísala situáciu.

Následne prišla pomoc a keď speváčka uvidela, v akom stave je auto, dostala "panický záchvat" a neverila, že z toho vyviazla bez vážnych zranení. Dôvodom nehody bola podľa Farnej únava, keďže tri noci pred maturitou nespala. Priznala však, že sadnúť si za volant napriek tomu, že vedela o svojej vyčerpanosti, bola chyba.

Pri dychovej skúške jej namerali necelé promile alkoholu, no ona bola presvedčená, že po siedmich hodinách abstinencie už dokáže šoférovať. "Nikdy by som nebola taká nezodpovedná, aby som si priamo od pohárika sadla do auta a šoférovala!" povedala Farna, ktorej zatiaľ odobrali vodičský preukaz. S tým ona však úplne súhlasí.

"Som šťastná, že sa nikomu nič nestalo. Pripomenula som si, akých mám skvelých priateľov. Porozumela som krehkosti života, podstate sekundy a bezmocnosti človeka. Utvrdila som sa v tom, že sme všetci len ľudia a je jedno, aké máte povolanie - na nemocničnom lôžku je to jedno. Pochopila som, že Boh nado mnou veľmi pevne drží ochrannú ruku a asi tu na Zemi ešte mám čo robiť. Je to zázrak a ja budem každý rok 22. mája oslavovať svoje druhé narodeniny," zhrnula.

Zdroj: SITA
Foto: Ewafarna.cz

Súvisiaci interpreti: Ewa Farna