K jednej z najvýraznejších a najvydarenejších skladieb z albumu Fenomen včera Rytmus predstavil svoj nový videoklip. Klip Deti stratenej generácie, ktorý natočila česká firma Optical PRO, si deň po zverejnení na Youtube pozrelo už viac ako dvestotisíc užívateľov.

Rytmus o albume Fenomen (2011) rád hovorí, že si na ňom každý nájde to svoje a každého zaujme iná skladba. Nepochybujem o tom, že existuje dosť ľudí, ktorým sa už z princípu nepáči žiadna, no ak by som mal vybrať dve, ktoré by som odporučil nezainteresovaným hudobne rozhľadeným poslucháčom na vypočutie, bola by to titulná skladba albumu a Deti stratenej generácie.

Ich spoločným menovateľom je meno producenta: S3RiOUS. Ktokoľvek sa za týmto pseudonymom skrýva, Rytmus by s ním mal spolupracovať i naďalej. Minimálne medzi fanúšikmi aktuálnej klubovej hudby by mal o pár "hejterov" menej.

Skladba Deti stratenej generácie bola jednou z prvých z albumu, ktoré si fanúšikovia mohli vypočuť. Raper ju spoločne s tanečnou skupinou The Pastels predstavil začiatkom novembra v šou Česko Slovensko má talent. V albumovej verzii má aj hosťa, ktorým je Ego z Kontrafaktu.

Pieseň s motivačným textom patrí medzi najviac žiadané na koncertoch, dvojica ju ako jeden z dvoch songov zahrala napríklad na februárovom krste albumu Nový človek (2011) Majka Spirita, úspech mala aj na nedávnom vystúpení Kontrafaktu na Music City. Nie je preto prekvapením, že nový videoklip vznikol práve k tejto piesni.

Zábery sa nakrúcali v Bratislave (vrtuľník nad Dunajom) a v industriálnom areáli ostravských Vítkovíc. Podobne ako produkcia piesne je aj klip na špičkovej úrovni. A ako si stihli všimnúť už aj viaceré bulvárne médiá, i text piesne patrí medzi tie zmysluplnejšie.

Rytmus - Deti stratenej generácie

Text: Patrik Marflák
Foto: Igor Daniš (archív Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Rytmus