Po minuloročnom vypredanom turné v piatich slovenských mestách si mladý huslista Filip Jančík trúfol na koncert v hlavnom meste. Ambiciózny hudobník si za jeho dejisko vybral naozaj prestížne miesto a urobil dobre. Záujem o hudobno-svetelnú šou na Bratislavskom hrade predčil všetky očakávania a v týchto dňoch ohlasuje už tretí koncert.

Lístky na pôvodne jediný avizovaný koncert, ktorý bude 15. júna, sa totiž vypredali viac ako dva mesiace vopred a necelý mesiac pred konaním je až na pár "kusoviek" vypredaný aj ten druhý (naplánovaný na 16.6.). Od jeho ohlásenia pritom neubehol ani mesiac. Filip Jančík sa preto rozhodol pridať aj tretiu šou, ktorá bude oproti prvým dvom koncertom naozaj špeciálna. Tiež sa uskutoční v nedeľu 16. júna, avšak až v netradičnom nočnom čase od 22:30.

Talentovaný hudobník a jeho hostia tak budú v polovici júna historickú dominantu hlavného mesta okupovať celý víkend. V priestoroch Bratislavského hradu zahrá Filip známe filmové a seriálové melódie. Okrem iných zaznie napríklad hudba z kinohitov ako Harry Potter, Piráti z Karibiku, Pulp Fiction a Kill Bill alebo z najväčšieho televízneho fenoménu súčasnosti Game of Thrones.

Pozrite si, ako to vyzeralo na minuloročnom turné:


Zvukár svetových hviezd aj špičkoví slovenskí hudobníci

Skôr než mladého huslistu spoznalo Slovensko, vybudoval si zvučné meno za hranicami našej krajiny. Práve vďaka nemu príde z Los Angeles na Slovensko veľký zvukársky profesionál Paul Hager, ktorý spolupracoval s hviezdami ako Miley Cyrus, Avril Lavigne, The Goo Goo Dolls alebo Guns N' Roses. Punc medzinárodnej kvality však júnovým koncertom dodajú aj výkony domácich hudobníkov, ktorí rovnako ako Jančík prekonali limity domácej pôdy a zbierajú pochvaly aj v zahraničí.

Veronika Vitázková bola prvou flautistkou na viacerých koncertoch Ennia Morriconeho. Talentovanú umelkyňu možno počuť aj na albume renomovaného skladateľa Phillipa Glassa. Predtým študovala na prestížnej univerzite vo Viedni a hrala s tamojšou filharmóniou. Ansámbl doplní aj Košičan Ján Bogdan, ktorý hrá na violončele. Vystupuje po celom svete s orchestrami ako sólista. Na filmový večer priletí z Izraela, kde aktuálne pôsobí. Publikum svojou prítomnosťou poctí aj Oleg Sokolov, perkusionista z Českej filharmónie.

Filipa Jančíka budú sprevádzať aj špičkoví slovenskí hudobníci - gitarista Jimi Cimbala, bubeník Michal Fedor, klavirista s nórskym pôvodom Remígius Klačanský a basgitarista s maďarskými koreňmi Tamás Belicza. Na pódiu zohrá nemalú úlohu aj sextet hudobníkov Slovenskej filharmónie či Viedenského komorného orchestra pod vedením huslistu Adama Nováka. V rámci špeciálneho prekvapenia vystúpi mladá operná speváčka Alena Korekáčová.

Lístky na neklasický večer plný klasickej hudby si môžete kúpiť v sieti Predpredaj.sk.


Vstupenky:  

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)
Foto: archív F. Jančíka