Mladá slovenská speváčka a skladateľka Sima Martausová aktuálne pracuje na novom štúdiovom albume. Za posledných pár mesiacov stihla napísať už viac ako 40 piesní, medzi ktorými sa nachádza i nový letný singel Karavan.

Sima Martausová novú nahrávku aktuálne dokončuje spoločne so svojou skupinou v zložení Igor 'Ajdži' Sabo (bicie), Martin Zajko (gitary, mandolíny, ukulele), Pišta Lengyel (gitara, steel guitar), Martin Gašpar (kontrabas, basa) a Martin Wittgruber (klávesy, akordeón). Album, ktorý vzniká v štúdiu Cobra Sound pod rukami zvukára Maťa Čemu a producentským dohľadom Jožka Šeba, by sa na trhu mal objaviť na jeseň tohto roka.

Prvým singlom z očakávanej novinky je skladba Karavan. "Pesničku som zložila minulé leto, keď som len tak sedela na káve a premýšľala nad letnými vecami, ktoré mi prídu pekné. Ako prvé mi napadli polia, potom maky, kvety, chvíle s priateľmi a tak nejak symbolicky som to všetko vložila do jedného karavanu. Text som napísala na podložku, čo býva pod kávou a hudbu som dotvorila ešte v ten týždeň na gitare," povedala o novom singli Sima.

Album, ktorého názov ešte nie je známy, prinesie dvanásť nových piesní a dva bonusy. Mnohé z nich už budú môcť fanúšikovia počuť na koncertoch, ktoré hudobníčka onedlho absolvuje. Okrem iného sa 27. júna predstaví ako hosť koncertu Richarda Müllera v Pezinku, 3. júla si zahrá ako predskokan Tomáša Klusa v Hranicích na Moravě, 11. júla absolvuje svoju koncertnú premiéru na festivale Pohoda v Trenčíne a okrem vlastných koncertov stihne aj festivaly vo Voderadoch (25.7.), Lodenicu v Piešťanoch (30.8.) a Festival na vodě (6.9.) v Tvarožné Lhotě na Morave.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry pro:messa.

Foto: Veronika Valúchová

Súvisiaci interpreti: Sima Magušinová