Herec a moderátor Tomáš Matonoha sa po prvýkrát prezentuje so svojou kapelou ako aktívny muzikant a autor piesní. Kapelu Inspektor Kluzó pôsobiacu na hudobnej scéne od roku 2015, tvoria pianista Zdeněk Král, ktorý s Tomášom spolupracuje už dve desaťročia a speváčka Vendula Příhodová známa aj z finále Hlas Česko Slovenska.

Singel Chodiť včas, ktorého autormi sú Zdenék Král, Tomáš Matonoha a textárka Petra Kovářová, vznikol pod dohľadom producenta Lukáša Chromka, známeho zo spolupráce s Michalom H Hrůzou, Mirai či Ewou Farnou.

Tomáš Matonoha uvádza svoje hudobné aktivity nasledovne: "Ja sa hudbou zapodievam aktívne vlastne už od základnej školy, teda od nejakých 8 rokov dlhšie než divadlom. Vždy som ju bral skôr ako doplnkovú činnosť – robil som hudbu scénickú, divadelnú, televíznu, napísal som pár pesničiek do filmov. V posledných troch rokoch sa hudbe venujem aktívne v kapela Inspektor Kluzó."


Spoluprácu s charizmatickým hercom si pochvaľuje speváčka kapely Vendula Příhodová: "Pre mňa je dôležité pracovať s ľuďmi, ktorých mám rada a rozumiem si s nimi nielen po pracovnej stránke. S Tomášom máme podobný názor nielen na poéziu, ale aj na chod vecí a životný postoj. Je veľmi tvorivý a nebojí sa pracovať na svojich projektoch dlhé dni a noci až do úplnej spokojnosti."

"Z dvadsiatich autorských piesní sme vybrali jedenásť. Ideme klasickou cestou, kedy veľa hráme a získavame si poslucháčov, ktorí chodia na naše koncerty. Postupne zvyšujeme koncertnú činnosť, určite nie sme štúdiová kapela, ktorá sa na pódiu ukáže raz za rok," dodáva k pripravovanému albumu, ktorý vyjde na jeseň Tomáš Matonoha.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Pavel Trojan.