Kontroverzná raperka si po problematickom európskom turné dopriala pauzu, počas ktorej nekomunikovala s médiami ani so svojimi fanúšikmi. Netrvala však dlho a minulý týždeň zverejnila prvú ochutnávku zo svojho piateho štúdiového albumu v podobe singla Megatron.

V posledných mesiacoch to vyzeralo, ako keby sa po Nicki Minaj zľahla zem. Svoje jarné európske turné v marci v tichosti ukončila a do dnešného dňa ani len nepoďakovala svojim fanúšikom. Známa raperka sa na šnúru plnú prešľapov zrejme rozhodla rýchlo zabudnúť, čoho dôkazom je aj to, že krátko po jeho skončení prepustila celý svoj koncertný tím, ktoré zrejme môže aj za to, že plánovaný koncert v Bratislave dopadol fiaskom. A nebol jediný, neskôr zrušila aj dve ďalšie vystúpenia vo Francúzsku a Írsku.

Nicki Minaj, videoklip Megatron Zdroj: Youtube

Aj preto bolo správnym rozhodnutím, že na pár mesiacov takmer úplne prestala využívať sociálne siete. Pred pár dňami však mlčanie prerušila a fanúšikom začala v útržkoch dávkovať ukážky z nového singla Megatron, ktorý pomenovala podľa známej filmovej série Transformers, kde meno Megatron nesie vodca tej zlej skupiny.

Hneď na prvé počutie je jasné, že kontroverzná hviezda sa rozhodla opäť vrátiť do popovejších vôd. Jej minuloročný, prevažne rapový album Queen, s ktorým si chcela uzurpovať pozíciu hip-hopovej kráľovnej, totiž nedopadol najslávnejšie. Novinka v sebe nesie prvky dancehallu, konkrétne sample zo skladby Filthy, ktorej autorom je Haldane "Danny" Browne. Réžiu videoklipu, v ktorom Nicki opäť maximálne prvoplánovo ukazuje svoje bujné poprsie a zadok, mal na starosti Mike Ho, ktorý s Nicki už nakrúcal vizuál Hard White.


Pokračovanie Anacondy?

Po pozretí klipu si zrejme poviete, že čosi veľmi podobné tu už raz bolo. Volalo sa to Anaconda a videoklip k tomuto singlu priniesol raperke a speváčke pred piatimi rokmi pozornosť celého sveta a úspech nevídaných rozmerov. Práve vďaka prvoplánovej explicitnej absurdnosti "džungľového" videoklipu sa skladba v digitálnom svete dlhú dobu držala na vrchole vo všetkých smeroch. Od tej doby raperka z Trinidadu a Tobago so žiadnou inou sólovou nahrávkou podobný úspech nezopakovala.

Zdá sa však, že stávka na podobný "trik" jej celkom vyšla. Za pár dní od zverejnenia má videoklip Megatron takmer 20 miliónov prehratí a stal sa prvou ženskou sólovou piesňou, ktorá sa dostala na vrchol rebríčka iTunes odkedy ho ona samotná minulý rok dobyla so singlom Chun-Li. Mimochodom, aj v jej prípade sa pri názve inšpirovala v popkultúre - konkrétnev v sérii počítačových hier Street Fighters, kde je negatívna postava Chun-Li.


Autor: Dušan Marko
Foto: reprofoto / Youtube

Súvisiaci interpreti: Nicki Minaj