Už len týždeň zostáva do štartu 29. ročníka festivalu Topfest, ktorý je tento rok zameraný výlučne na slovenskú a českú scénu. Presne mesiac pred jeho začiatkom dali organizátori na sociálnej sieti výzvu, aby si ľudia sami vybrali ešte jednu veľkú kapelu. O pár dní svoj sľub splnili a potvrdili účasť skupiny Lucie, ktorá sa tak stala posledným zverejneným menom tohto ročníka.

Jedna z najznámejších českých skupín dokonca na festivale vystúpi prvýkrát v jeho takmer 30-ročnej histórii. "Sme strašne radi, že si môžeme v lete zahrať vonku pod šírym nebom a Topfest je jeden z najväčších festivaloch, na ktorých toto leto zahráme. Tak sa veľmi tešíme. Dúfame, že vyjde počasie," odkazuje kapela Lucie, ktorá nedávno odohrala výborný koncert na prvom ročníku festivalu Lovestream.

Tak ako v Bratislave, aj v Jazdiarni v Častkovciach vystúpi skupina v pôvodnej zostave, ktorú tvoria Michal Dvořák, Robert Kodym, David Koller a P.B.CH., doplnení o Kollerovho syna Adama za bicími. "Slovenskí fanúšikovia sú omnoho viac divokí a to je super. Topfest je sviatok muziky, veľmi sa na neho tešíme. Zahráme najväčšie hity," dodáva Michal Dvořák.

Okrem Lucie vystúpia na Topfeste 2022 v piatok a sobotu 1. a 2. júla aj kapely Kabát, Paľo Habera a Team, Peter Nagy so skupinou Indigo, Desmod, Gladiator, Škwor, Heľenine Oči, Konflikt, Zóna A, Kollárovci, Hrdza, KISS Forever Band, Ploštín Punk, Sematam, Fuera Fondo, No Control, Symfóbia, MF, Rebelsky a Braňo Mojsej.

Dvojdňové permanentky na festival sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Topfest 2022, program hlavného pódia Zdroj: PR / Topfest
Novinkou je Topfest Run s trasou cez festivalový areál

Na svoje si prídu aj milovníci behu, pre ktorých organizátori pripravili akciu Topfest Run, ktorá zaujímavo prepojí rodinné športové podujatie s festivalom.

"
Každý bežec, ktorý uhradí štartovné na Topfest Run, získa 50-percentnú zľavu zo vstupného na tohtoročný festival Topfest. Štart, registrácia aj prezentácia budú umiestnené mimo areálu festivalu, ale v jeho tesnej blízkosti. Znamená to, že na behu sa môžu zúčastniť aj bežci, ktorí nechcú ísť aj na festival. Trať však povedie priamo areálom a ak to niekoho navnadí vychutnať si atmosféru Topfestu, môže využiť polovičnú zľavu na vstupenku. Sedem kilometrov dlhú trať zvládne každý, aj rekreačný bežec. Môžete sa zapojiť aj ako tím a vyhrať víkendový pobyt pre 14 ľudí na chate na Orave. Profilovo pôjde o rovinku na povrchu, ktorý budú tvoriť prevažne poľné cestičky,“ vysvetľuje organizátor festivalu Dušan Drobný.

Viac info o behu Topfest Run

Príležitosť pre nové kapely

Ďalšou novinkou tohto ročníka je pódium určené prevažne pre začínajúce kapely Topfest Runway Stage. Projekt vznikol vďaka spolupráci Topfestu so súťažami kapiel Rocková maturita a Skuteční liga. Pôjde tak o najväčšiu slovenskú súťaž kapiel s vlastnou autorskou tvorbou. Priestor na Runway Stagei dostane v tomto ročníku spolu 20 nových slovenských či zahraničných kapiel. Štyria víťazi si v lete 2023 zahrajú na hlavnom pódiu jubilejného 30. ročníka Topfestu.

Na festivale samozrejme nebude chýbať ani gastro zóna s Regal Burgerom a ďalšími obľúbenými kuchyňami a veľká fun zóna. Novinkou bude stan Moments Of Freedom, kde budú hrať dídžeji, ktorí majú pre návštevníkov nachystané okrem hudobnej nádielky aj rôzne zábavné hry. Dopravu návštevníkov na festival zabezpečí kyvadlová doprava z autobusových staníc miest Piešťany a Nové Mesto nad Váhom, samozrejmosťou je aj parkovisko, stanové mestečko a tešiť sa môžete na rôzne sprievodné aktivity ako olympiáda, kolotoče a vodné športy.

Vstupenky:  

Organizátori upozorňujú návštevníkov, aby si vstupenky kupovali iba na oficiálnych predajných miestach. Vstup do areálu je povolený len s platnou vytlačenou vstupenkou. Home tickety musia byť vytlačené na kancelárskom papieri vo formáte A4 s čitateľným QR kódom. Potvrdenie objednávky ani vstupenky v elektronickej, nevytlačenej forme nebudú akceptované.

Deti do 10 rokov majú vstup na festival zdarma len po predložení príslušného dokladu. ZŤP majú zľavu 50% a predaj vstupenky je iba na mieste. Vstupenka platí na oba festivalové dni, a to po predložení príslušného preukazu. Na sprievodcu sa zľava nevzťahuje.

Organizátori žiadajú návštevníkov o spoluprácu pri kontrole batožiny. Na festivale sú zakázané nože a iné ostré predmety, sklo, plechovky a psychotropné látky.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Lucie