Anglická speváčka a multiinštrumentalistka Natasha Khan , ktorá sa nedávno s projektom Bat for Lashes prvýkrát predstavila slovenským fanúšikom na festivale Bažant Pohoda, zverejnila kontroverzný obal svojho pripravovaného štúdiového albumu The Haunted Man.

Hudobníčka s pakistanskými koreňmi je na ňom nahá, pričom časti jej tela zahaľuje taktiež nahý muž, ktorého drží na pleciach. Autorom čiernobielej fotografie je Američan Ryan McGinley, ktorý je známy svojimi nudistickými fotografiami.

Tridsaťdvaročná londýnska muzikantka, ktorú chválili Thom Yorke, Debbie Harry i Ringo Starr, vydá svoj tretí štúdiový album The Haunted Man v pondelok 15. októbra prostredníctvom vydavateľstva Parlophone Records. Prvou ochutnávkou z novinky je skladba Laura.

Bat For Lashes - Laura

Nielen tú hudobníčka predstavila na nedávnom koncerte na Pohode. Okrem nových skladieb na trenčianskom letisku zazneli aj piesne z jej dvoch predchádzajúcich albumov - Fur and Gold (2006) a Two Suns (2009). Mimochodom, obe nahrávky boli nominované na Mercury Prize.

Informácie pochádzajú z webových stránok batforlashes.com, nme.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Ryan McGinley

Súvisiaci interpreti: Bat For Lashes