Začiatkom júla kapela Sneaker Pimps potešila fanúšikov dvomi novými skladbami, na ktoré museli fanúšikovia veľmi dlho čakať. Piesne Squaring The Circle a Fighter sú novým materiálom po osemnástich rokoch. A nezostane len pri tom. Kapela tiež ohlasuje vydanie štúdiového albumu.

Štúdiovka s názvom Squaring The Circle bude obsahovať 16 skladieb a výjde 10. septembra. Pôjde pritom o štvrtý album Sneaker Pimps, ktorý vytvorila dvojica Chris Corner, ktorý stojí aj za sólovým projektom IMAX, a Liam Howe.

"Prešlo veľa rokov a veľa nezdárnych začiatkov, kým sa Sneaker Pimps vrátili do hry," uviedol Chris Corner s tým, že niekedy je potrebné nechať vesmír, aby prevzal kontrolu. "Som hrdý a som rád, že môžem povedať, že sa to konečne stalo. Oficiálne máme novú hudbu," neskrýva nadšenie z noviniek Corner. Na albume bude počuť spev Chrisa Cornera a tiež Simonna Jonesa.


Predzvesťou nového albumu triphopového zoskupenia 90. rokov sú single Squaring The Circle a Fighter. "Fighter je prosbou o dodanie odvahy a sily v boji proti prevládajúcim mentálnym krízam. Squaring the Circle (prostredníctvom Nietzscheho) je srdečnou ódou na večné návraty lásky, tvárou v tvár zúfalej nepriazni osudu," vysvetlil vo svojom vyhlásení zakladajúci člen Liam Howe. "Skladby sú v kontraste s prírodou a dúfame, že tieto piesne vystihujú rozmanitosť a podstatu nového albumu," dodáva. 

Album Squaring The Circle dostane aj podobu troch variant exkluzívnych farebných vinylov, ktoré je možné si už teraz predobjednať. 


Tracklist albumu Sneaker Pimps - Squaring The Circle

1. Fighter
2. Squaring the Circle
3. Love Me Stupid
4. Pink Noise
5. No Show
6. Stripes
7. Child in the Dark
8. Black Rain
09. Alibis
10. Lifeline
11. The Paper Room
12. Immaculate Hearts
13. So Far Gone
14. Come Like the Cure
15. SOS
16. The Tranquility Trap


Autor: Martina Slivková
Foto: Facebook.com/sneakerpimpsmusic

Súvisiaci interpreti: Sneaker Pimps