Projekt Made in Slovakia kapely IMT Smile a Umeleckého súboru Lúčnica sa po roku opäť predstaví v Bratislave. Ojedinelé hudobno-tanečné predstavenie, ktoré na vlaňajšom predvianočnom turné a tento rok na letných festivaloch videlo spolu už viac než 50-tisíc divákov, sa vo vynovenej verzii 22. decembra vráti do Incheby.

Veľkolepý projekt Made in Slovakia, právom nesúci prívlastky ako "svetová šou vyrobená na Slovensku" či "zážitok na celý život", sa pre obrovský záujem vracia do Bratislavy. Divákom sa energickí muzikanti na čele s Ivanom Táslerom a Lúčnica pod umeleckým vedením prof. Štefana Nosáľa predstavia opäť v decembri, len dva dni o pred Vianocami. 

Takmer 150-členný organizačný tím pod vedením úspešného režiséra Jána Ďurovčíka sľubuje opäť skvelú pódiovú šou a neopakovateľný zážitok. Program, ktorý ohúril tisíce fanúšikov folklóru i rockovej hudby, bude oproti minuloročnému aj mierne vynovený. "Okrem nových účinkujúcich, nakoľko v Lúčnici začína dominovať nová mladá generácia tanečníkov, chystáme pár noviniek a prekvapení aj v rámci programu. Za IMT Smile viem s určitosťou sľúbiť, že zaznejú aj nejaké nové skladby, ktoré minule chýbali. Prekvapení však bude viac," prezrádza spevák a jeden z producentov projektu, Ivan Tásler. Ďalšie novinky budú organizátori zverejňovať postupne, diváci sa majú na čo tešiť.

IMT Smile a Lúčnica - Made in Slovakia Zdroj: Katarina OresanskaPozrite si viac fotografií Kataríny Orešanskej

O úspešnosti projektu Made in Slovakia najlepšie vypovedá fakt, že z jednorazového koncertu v dvoch najväčších slovenských mestách vďaka ohromnému záujmu a pozitívnym ohlasom vyrástla šou, ktorá sa doteraz uskutočnila už sedemkrát a ešte stále je po nej obrovský dopyt. Minuloročné pôvodne plánované predstavenia v Bratislave a Košiciach sa okamžite vypredali, následne sa pre veľký záujem pridali ďalšie tri (v Bratislave sa konali tri a v Košiciach dve vystúpenia).

Po veľkom úspechu predvianočného turné sa IMT Smile a Lúčnica spoločne predstavili aj na letných festivaloch v Prešove (Dobrý festival) a Piešťanoch (Topfest). Ani po nich však projekt nekončí, nedávno totiž informovali, že Made in Slovakia 19. decembra prvýkrát zavíta aj do Českej republiky. A hneď v najväčšej hale - O2 aréne, kde vystúpili svetové hviezdy ako Madonna, Red Hot Chili Peppers, Coldplay či Linkin Park.

Ďalšia budúcnosť úspešnej koncertnej šou je momentálne veľkou neznámou, no isté je, že pre slovenských fanúšikov je najbližšou príležitosťou práve návrat do hlavného mesta. Vystúpenie IMT Smile a Lúčnice sa uskutoční 22. decembra o 19:00 v Incheba Expo Aréne.

Redakciu Hudba.sk informovala Anna Tásler-Onderková, PR manažérka projektu Made in Slovakia. Viac podrobností nájdete na stránke www.facebook.com/imtlucnica.

Foto: Katarína Orešanská

Súvisiaci interpreti: IMT Smile