Katy Perry dráždi hada bosou nohou po hlave. Svedčí o tom nový videoklip k singlu Swish Swish, v ktorom so svojím hviezdnym hereckým obsadením dokonale kopíruje myšlienku videa ku skladbe Bad Blood od Taylor Swift. Aby toho nebolo málo, urobila tak v deň, kedy niekdajšia country speváčka ohlásila svoju šiestu štúdiovku.

Dve veľké mená aktuálnej popovej scény nedokážu povedať zbohom zbraniam. Vo vojne medzi Taylor Swift a Katy Perry je teraz hudobný poslucháč na fronte druhej menovanej. Rodáčka z kalifornskej Santa Barbary iba pred niekoľkými hodinami predstavila najnovší vizuál k singlu Swish Swish zo svojho tohtoročného albumu Witness. Kľúčové detaily klipu však pripomínajú niečo, čo tu už raz bolo.

videoklip Swish Swish Zdroj: Youtube

Hora verzus Kobe

Vizuál zobrazuje absurdný basketbalový zápas, v ktorom proti sebe stoja tímy Ovce a Tigre. Speváčka tak naráža na časť textu, kde spieva, že tiger vie pokojne spať a nepotrebuje názor od mäkkýšov alebo oviec. Kapitánom tímu svalnatých Oviec je islandský herec Hafþór Júlíus Björnsson, známy predovšetkým ako Gregor "The Mountain" Clegane zo seriálu Hra o tróny, zatiaľ čo Katy "Kobe" Perry šéfuje obzvlášť bizarnej zostave. Jej "mužstvo" dopĺňajú pre slovenského fanúšika menej zvučné mená ako Jenna Ushkowitz (Glee), Gaten Matarazzo (Stranger Things), internetová senzácia Russell Horning, herec a tanečník Dexter Mayfield či komička Christine Sydelko.

Tím populárnej interpretky, samozrejme, po celý čas hru prehráva, aby mohol po rapovom dohovore od Nicki Minaj nabrať všetky svoje vnútorné sily a ešte pred posledným refrénom svoj nezdarný osud zvrátiť. V iných úlohách sa ešte objavujú Terry Crews a Molly Shannon ako svojskí tréneri, komentátori Bill Walton a Rich Eisen, roztlieskavačskú skupinu tvoria herečky z netflixovky GLOW a v hľadisku sa blysne napríklad hviezda amerického futbalu Rob Gronkowski alebo "rýchložrút" Joey Chestnut.



Známe osobnosti s prezývkami, ale aj súboj "na život a na smrť" boli taktiež nosnými prvkami videoklipu Taylor Swift ku skladbe Bad Blood (2015). Vôbec by teda nebolo prekvapením, keby vizuál z dielne Davea Meyersa (Missy Elliott, Rihanna, Kendrick Lamar, Outkast...) bol priamo namierený na speváčkinu rivalku. Koniec koncov, Perry počas svojho hosťovania v Carpool Karaoke Jamesa Cordena potvrdila, že sú s autorkou hitu Shake It Off na nože a novinka je skutočne o nej.

"Snažila sa sabotovať moje turné. Najala si ľudí, ktorí mali pracovať pre mňa," sťažovala sa už dávnejšie Swift v rozhovore pre Rolling Stone, "a ja som, na počudovanie, nekonfliktná osoba - neverili by ste, ako neznášam konflikty. Teraz sa jej musím vyhýbať. Je to divné a nepáči sa mi to," priznala, pričom neuviedla konkrétne meno kolegyne, ktorá jej takto ublížila. Dlhšiu dobu sa v médiách skloňovalo meno Katy Perry, no kým to druhá strana nepriznala, išlo len o dohady.

Aktuálne je bitka o pozornosť médií aj v inej rovine. Taylor Swift len včera ohlásila, že 10. novembra vydá nový album s názvom Reputation, ktorý ešte tento týždeň uvedie prvým singlom. Informáciu zverejnila na svojom Instagrame, pričom predtým lákala (skôr odstrašovala) fanúšikov tromi krátkymi videami bez zvuku s jednotlivými detailami na hada. Jedným vrzom tak vysvetlila názov albumu. Išlo totiž o referenciu na jednu z káuz s raperom Kanye Westom. Dôveryhodne vyzerajúca speváčka mu údajne schválila použitie svojho mena v skladbe Famous. Keď však vyšla, Swift bola internetovo pobúrená a zvažovala súdne kroky. West s manželkou Kim Kardashian sa voči tomu ohradili a idol tínedžerov označili za hada.

Aktualizácia (25.8., 9:00): Swift pred pár hodinami zverejnila avizovaný nový singel. Skladba Look What You Made Me Do, ktorú predstavila ju spolu s lyric videom, potvrdila vyššie uvedené súvislosti - všetky indície texte podľa prvých reakcií fanúšikov aj médií vedú k dvojici Kanye a Kim. Ako však u Taylor býva zvykom, skladbu je možné interpretovať rôzne, takže by sa v nej určite mohla nájsť aj Katy Perry. Hudobne je synteticky znejúca elektropopová novinka celkom výrazným odklonom od ľúbivého a neškodného mainstreamu pre všetky generácie. A na country už môžete naozaj zabudnúť. Ako hovorí v skladbe, "stará Taylor je mŕtva". Fanúšikovia tej novej sa môžu tešiť aj na videoklip, ktorý predstaví už v nedeľu počas udeľovania cien MTV Video Music Awards.


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube.com / Screenshot

Súvisiaci interpreti: Katy Perry