Je dobre známe, že víťazka speváckej súťaže Hlas Česko Slovenska spred desiatich rokov Ivanna Bagová pochádza z Ukrajiny, aj keď jej rodina už dlhé roky žije na Slovensku. Speváčka tento mesiac predstavila skladbu Poďme v mieri žiť, ktorá vznikla ako reakcia na udalosti dejúce sa u našich východných susedov.


"Pieseň v sebe nesie nesmierne dôležité poslanie, a to nastaviť emóciu poslucháča na dobrotu, mier, porozumenie a lásku. Nech sa deje čokoľvek, človek nikdy nesmie stratiť svoju ľudskosť a podľahnuť zlým emóciám, ako je nenávisť, zlosť a hnev, ktoré negatívnym spôsobom ovplyvňujú našu dušu," hovorí Ivanna Bagová.

Text aj hudbu si speváčka napísala sama a s finálnym orchestrálnym aranžmánom, ktorý podčiarkuje emotívnosť skladby, jej pomohol ďalší víťaz speváckej súťaže, multiinštrumentalista a spevák Peter Bažík. Text piesne vyznieva naivne a miestami obsahuje kostrbatejšie rýmy (napr. "Nech krajiny znovu kvitnú, úsmevy všade sa vyskytnú"). Tieto nedokonalosti však vyvažuje emócia, ktorú speváčka vložila do refrénu naspievaného v ukrajinčine.


Emóciu pesničky sa speváčke podarilo preniesť aj do kreatívneho videoklipu, v ktorom je pomaľovaná ako planéta Zem. "Mojou víziou bolo znázorniť trpiacu Matku Zem. O zhmotnenie tejto vízie sa okrem producentského zastrešenia Petra Bažíka postarala aj piata najlepšia bodypainterka na svete Marta Gejdošová. Vizuál klipu tvoril Marco Procházka v spolupráci s tímom Content Factory, Matej Šefranko sa postaral o tvorbu backstage obsahu a na celý proces dohliadal ostrieľaný, vizionársky režisér Michael Sharmant," približuje Ivanna Bagová tím tvorcov vizuálu.

Speváčka, ktorá od víťazstva v súťaži Hlas Česko Slovenska 2012 spolupracovala so svojím koučom Michalom Davidom, skupinou La Gioia, dídžejskou dvojicou Drozďo & Demex či skupinou Maduar, momentálne intenzívne pracuje na svojich nových skladbách. 

Redakciu Hudba.sk informovala Andrea Turčina z All About Music. Správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Ivanna Bagová