Len pár dní po svojej muzikálovej premiére v hlavnej roli temného Krysařa víťaz druhej Česko Slovenskej SuperStar Lukáš Adamec oficiálne predstavuje ďalší sólový singel Tak prosím. Videoklip k novej skladbe si režíroval i nakrúcal sám, a zahral si v ňom spolu so svojou snúbenicou. Kuriozitou je, že v tom čase ešte netušili, že čakajú bábätko.

Ubehlo iba pol roka, odkedy Lukáš Adamec oznámil, že štartuje sólovú spevácku dráhu, a zverejnil debutový singel Ty vieš. Prelomové rozhodnutie sa už o pár týždňov ukázalo ako správne. Dôkazom boli pozitívne reakcie na Lukášov hudobný prerod i lukratívna ponuka Divadla Cassia na hlavnú rolu v muzikáli Krysař, ktorý má za sebou slávnostnú premiéru. "Reakcia ľudí na premiérach bola úžasná. Je mi viac ako jasné, že toto je ďalšia vec, ktorú potrebujem v živote robiť. Je to droga!" netají Lukáš radosť zo svojho "muzikálového krstu ohňom".

Skúšky v divadle a učenie textov neboli jedinou náplňou spevákovho leta. Počas letných potuliek a dovolenky stihol nakrútiť videoklip k novému singlu Tak prosím, ktorý atmosférou evokuje rozlúčku s letom. "Vďaka hudbe, ktorú mi Tomi Okres zahral na gitare, som sa ocitol niekoľko rokov dozadu v poslednom dni prázdnin – obraz, ktorý každý z nás dobre pozná. Končiace sa leto, návrat do školy a iné povinnosti. Hlavne koniec krásnej etapy v roku. O tom musí byť song," opisuje Lukáš inšpiráciu pre vznik skladby, ku ktorej si videoklip nakrútil a postrihal sám zo svojich súkromných letných záberov.

videoklip Tak prosím Lukáša Adamca Zdroj: záber z videoklipu

Vyskúšal si tvorbu videoklipu, aby si ju viac vážil

"Klip je točený a strihaný amatérsky mnou a mojou priateľkou. Chcel som, aby dával pocit radosti, sem-tam nostalgie a lásky. Myslím, že tieto pocity sa dajú vyjadriť aj klipom, ktorý nie je profi," hovorí spevák a treba uznať, že sa mu to podarilo. Skúsiť si prácu režiséra a strihača v jednej osobe, bola výzva, s ktorou sa chcel Lukáš popasovať už dávnejšie. "Strihať klip, dávať mu farbu, efekty a dušu, je úplne nová skúsenosť, ktorú som si potreboval vyskúšať. Teraz si budem vážiť prácu produkčných spoločností, ktoré robia klipy, oveľa viac!" priznáva so smiechom.

Jediný, kto spevákovi vo videu a pri jeho tvorbe sekundoval, bola jeho priateľka, aktuálne už snúbenica a už onedlho - v októbri -manželka, ktorá nosí pod srdcom ich prvé dieťatko. "Obaja si teraz užívame najkrajšie obdobie a obrovskú radosť z očakávaného prírastku. Priateľka bola tehotná už počas nakrúcania klipu, ale to sme zistili až neskôr," potvrdzuje šťastný Lukáš. V zamilovanom a slnečnom klipe sú tak zachytené ich prvé spoločné momenty s budúcim potomkom.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Lukáš Adamec