Po nenáročnom letnom párty hite Holiday prichádza skupina okolo gitaristu Petra Biča s ďalším novým singlom. Dnes ráno mala v éteri premiéru horúca novinka All Those Places, ktorá má priniesť do života radosť a úsmev tým, ktorí sa často utápajú v slzách.

Hymnickú pieseň All Those Places s veľkým hitovým potenciálom naspievala Dáša Kostovčík, nechýbajú popevky, ktoré si budú s kapelou na koncertoch určite spievať aj fanúšikovia. Zaujímavou novinkou je zborový spev a využitie nástrojov typických pre tradičné akustické hudobné žánre.

V piesni tak popri členoch detského gospelového zboru Elias môžete počuť aj banjo a husle. "Je to veľký odklon od doteraz hraného štýlu, ale zmena je život," hovorí kapelník Peter Bič. Skupine pri experimentovaní s novými nástrojmi pomohol hosťujúci multiinštrumentalista František Jano zo známej country/bluegrassovej kapely Žobráci.

Peter Bič Project, 2014 Zdroj: Ján Štovka

Myšlienku posúvania sa vpred obsahuje aj text piesne, ktoré je opäť v angličtine. "Text hovorí o tom, že plač nikomu nepomôže. Že sa treba posúvať dopredu, ako v živote, tak aj v hudbe," približuje Peter hlavnú tému skladby.

"Ako trefne poznamenali v jednom rádiu, našimi skladbami bojujeme proti slzám, lebo v textoch často používame slová tears (slzy) a cry (plakať). Označili nás za zakladateľa ligy proti slzám, týmto vyzývame aj ostatných, aby sa pridali," dodáva so smiechom bývalý gitarista IMT Smile.

Viac prekvapení prinesie Peter Bič Project na novom albume, ktorý by mal vyjsť začiatkom roka 2015. V jarných mesiacoch plánuje kapela turné, v rámci ktorého precestuje slovenské a české mestá.


Text: Hudba.sk
Foto: archív Peter Bič Projectu

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project