Americká kapela Metallica dnes zverejnila dátumy budúcoročného európskeho turné. Formácia sa zastaví napríklad aj 16. augusta na viedenskom štadióne Ernsta Happela, 18. augusta na pražskom letisku Letňany alebo 21. augusta na varšavskom štadióne PGE Narodowy.

Letné turné skupiny Metallica bude pokračovaním úspešného WorldWired Tour, v rámci ktorého kapela chystá od 1. mája do 25. augusta sériu veľkolepých koncertov pod holým nebom nielen na štadiónoch a letiskách, ale aj v areáli zimných športov (nórsky Trondheim) či dokonca na svahu priamo pod zámkom z 18. storočia (Slane Castle v írskom Dubline).

Muzikanti navštívia spolu 25 miest v 20 krajinách. Medzi nimi bude aj Brusel, kde sa predstavia po prvý raz od roku 1988. Naproti tomu v Prahe a Viedni vystupujú pomerne často, naposledy sa v metropolách oboch našich západných susedov predstavili tento rok v máji, takže opätovné koncerty v tak krátkom čase sú veľmi milým prekvapením. Na turné ich tentoraz budú ako špeciálni hostia sprevádzať kapely Ghost (!!!) a Bokassa.

Rovnako ak na väčšine koncertov turné WorldWired, aj na pokračovaní turné dostanú fanúšikovia ku každej zakúpenej vstupenke navyše aj CD alebo štandardnú digitálnu verziu aktuálneho albumu Hardwired... to Self-Destruct (2016). Okrem toho budú mať všetci držitelia vstupeniek možnosť zdarma si stiahnuť MP3 so záznamom z navštíveného koncertu. Nahrávku bude mixovať a mastrovať tím, ktorý sa podieľal na zvuku spomínanej desiatej štúdiovky, a bude ju možné získať po naskenovaní alebo zadaní čiarového kódu zo vstupenky na stránke LiveMetallica.com/scan.


Metallica vznikla v roku 1981 v Los Angeles. Súčasnú zostavu tvoria gitarista a spevák James Hetfield, gitarista Kirk Hammett, bubeník Lars Ulrich a basgitarista Robert Trujillo. Debutovali v roku 1983 albumom Kill 'Em All, po ktorom nasledovali štúdiovky Ride The Lightning (1984), Master Of Puppets (1986), ...And Justice For All (1988), Metallica (1991), Load (1996), Reload (1997), St. Anger (2003), Death Magnetic (2008) a Hardwired... To Self-Destruct (2016).

Zdroj: SITA (Metallica.com, archív) + Live Nation CZ / Hudba.sk edit
Foto: Ross Halfin

Súvisiaci interpreti: Metallica